Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ulaştırma Bakanlığı’nca 2014-2017 yatırım programı kapsamına alınan Halkapınar-Otogar Metro projesi için 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da 3 bin TL bütçe ayrılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ocak ayı meclis oturumunda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve Bakanlıklara sitem etmesi sonrasında AKP’li İzmir Milletvekilleri tarafından eleştiri yağmuruna tutulması hakkında da konuştu.

‘İZMİR’İ HİÇ ANLAMADAN…’

Hükümetin, Halkapınar-Otogar Metro Projesi için sembolik bir bütçe ayırmasını değerlendiren İBB Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten çok üzücü… İzmir’i hiç anlamadan İzmir’e bu kadar haksızlık etmek kabul edilebilir değil. Hakikaten çok üzücü… Söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Yazık! Bu hat bu kadar kıymetli, yıllar öncesinden yatırım programına alınmış bir hat… Hiçbir adım atılmaması, yine sembolik bir rakamla geçiştirilmesi çok üzücü” dedi.

‘BU KADAR LAF KALABALIĞI ARASINDA…’

İBB’nin ocak ayı olağan birinci meclis oturumunda, “Geçen hafta İzmir Ticaret Odamızın, Ege Bölgesi Sanayi Odamızın başkanları AK Parti milletvekilleriyle beraber Ankara’ya bir çıkarma yaptılar. İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’i de götürmüşler. Gönül isterdi ki, ‘Arkadaşlar, lojistik alanını organize sanayi bölge alanını konuşmaya gidiyoruz. Bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı niye yok’ demesini beklerdim. Bakanlarımızın da ‘Arkadaşlar bana geliyorsunuz ama acaba bu konularda İBB ne düşünüyor’ demesini beklerdim” açıklamalarında bulunarak İzmir Valisi Köşger ve Bakanlıklara sitem eden Başkan Soyer, bunun ardından AKP’li İzmir Milletvekilleri tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Konuya ilişkin sessizliğini bozan Başkan Soyer, “Bu kadar laf kalabalığı arasında bizim sitemimizle ilgili henüz cevap gelmiş değil. Yani bu sitem olduğu yerde duruyor” dedi. AKP kanadının ‘Randevuyu odalar almıştır, onlara sorsun’ minvalindeki çıkışını da değerlendiren Soyer, “Ben odalara sitem etmedim ki… Demek ki bir şey anlamamışlar ya da yanlış anlamışlar. Ama yapacak bir şey yok, bu konuyu böyle sürdürmek niyetinde değilim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi