CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, “Önünde sadece ‘İzmir milletvekili’ sıfatı taşıyan ancak İzmir’in değerlerinden, kimliğinden, sokaklarından, caddelerinden bir haber olanlar maalesef yine Tunç Soyer’le ilgili farklı bir algı peşine düşmüştür. Biz onların ne yapmak istediğini çok iyi biliyoruz! Soyer, bu ülkenin çimentosu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesidir. ‘Ulusal tehlike’ sözüyle isminin yan yana getirilmesi en hafif tabiriyle gafletliktir” dedi.

SALDIRININ BİR PARÇASI OLMAYA ÇALIŞMIŞ AMA…

CHP’li Nalbantoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“İktidarın yaptıklarına artık kendi partilileri bile tepki gösterirken bu milletvekili asıl ulusal tehlikenin farkına varamamışa benziyor. Asıl ulusal tehlike; iktidarın bu pandemi sürecinde insanları açlığa, bir lokma ekmeğe mahkûm etmesi, vatandaşların işsizlikten hayatlarına son vermesidir! Asıl ulusal tehlike bunları görüp engellemeyenler ve susanlardır. İktidar ve küçük ortağı üyeleri tarafından Tunç Soyer’e yönelik sistematik bir saldırı olduğu aşikardır. Bu milletvekiline de anlaşılan süreçte farklı bir rol düşmüş. Kendisi bu saldırının bir parçası olmaya çalışmış ama olamamış! İçi boş açıklamaları sadece kötü bir algı yaratma çabasının bir ürünü olduğu herkesin malumudur. Bu kişinin ne ulusal tehlikelerin ne de İzmir’deki dolayısıyla da ülkemizdeki işsizlikten, pahalılıktan, açlıktan anlaşılan haberi yoktur. İzmirliler bu tür açıklamalara şimdiye kadar prim vermemiştir, bundan sonra da vermeyeceklerine olan inancımız tamdır” dedi.

SORUNLARI TEK TEK ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR

CHP PM Üyesi Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in özellikle dar gelirli İzmirlilerin her zaman yanında olduğunu, gerçek ‘ulusal sorunları’ gidermek için canla başla çalıştığını söyledi. CHP’li Nalbantoğlu, “Tunç Soyer göreve geldiğinden bu yana işsizlikle, açlıkla boğuşan İzmirlilere yardım etmek için gecesini gündüzüne katmaktadır. Pandeminin hemen başında işini kaybeden dar gelirli 40 bin aileye 400 TL destek sağlamıştır. Büyükşehir Belediyesi binlerce dar gelirli ailenin her zaman yanındadır. İzmir depreminden sonra binlerce kişi çadırlarda yaşamaya başlamış, Tunç Soyer’ın hızlı hamlesiyle yine binlerce kişi sıcak yuvaya kavuşmuştur. Büyükşehir Belediyesi’nin kan ağlayan, ürününü satamayan çiftçiye, köylüye desteği her geçen gün büyümüştür. Büyükşehir Belediye Başkanımız şehrine önderlik etmekte ve kentlinin sorunlarını tek tek çözüme kavuşmaktadır. Tüm bunları görmeyip Soyer’le ilgili farklı bir algı yaratmak isteyenler boş bir amaç ve hayal peşindedir!” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi