Gizem TABAN/İZ GAZETE- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Bayraklı Belediye Meclisi’nde alınan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde revize edilerek kabul edilen emsal artışı için hukuki süreci başlattı. Emsal artışını içeren uygulama imar planı plan notunun; kamu yararına, planlama bilimine, şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu, afetlere karşı savunmasız bir kent yaratacağını ve kentsel sorunları derinleştireceğini belirten TMMOB İKK, söz konusu plan notunun yürütmesinin durdurulması ve iptali için İBB ve Bayraklı Belediyesi’ne dava açtı. İBB Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ’

TMMOB’un dava hamlesini değerlendiren İBB Başkanı Tunç Soyer, “Davada kendimizi savunacağız. Ama bunu İzmir’in vicdanına havale ediyoruz. Biz gereğini yapacağız, savunmak için ne mümkünse yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘TERSİNİ SUNACAĞIZ’

Başkan Soyer, TMMOB’un emsal artışını içeren imar planı plan notunun yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava dilekçesinde sunduğu gerekçelerin hatırlatılması üzerine ise, “Biz de o gerekçelerin tersini sunacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi