İzmir’de gerçekleştirilen yayında yaklaşan yerel seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulunan Soyer;  İzmirli seçmenlere sandığa gitme çağrısında bulunarak, "Dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz. Güzel bir gelecek de bizi bekliyor ama 31 Mart'ta sandıkta olmamız lazım. Eğer bunu yaparsak tüm dünyaya mesaj vermiş olacağız. Bu demokrasi şölenine hepinizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘REFAHI BÜYÜTECEĞİZ’

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tunç Soyer, tarım politikalarında planlanan iyileştirmelerde üreticiyi desteklemenin önemine değindi. ‘Refahı büyüteceğiz’ diyen Soyer şu açıklamalarda bulundu:

“Tarım politikalarında hatalar yapılıyor. Girdi maliyetlerini aşağı çekeceğiz. Gübre kooperatifi yem kooperatifi kuracağız. Büyükşehir’in makine parkı olacak. Vatandaşın traktörü yok buradan tedarik edecek. İkinci olarak Büyükşehir üreticiden sütünü almış sebzesini meyvesini almış. Biz bu rakamı 4 katına çıkartacağız önümüzdeki 5 yılda 135 bin haneye günlük taze süt gidiyor. Ücretsiz. 135 bin rakamını 250 bine çıkartacağız. Bu kooperatif vasıtasıyla yapıldı. Büyükşehir kooperatiflerden sütü satın aldı. İhtiyaç sahibi vatandaşla büyüttü. Biz ölçeği büyütüyoruz. Sadece rakam olarak değil. Sebze, ekmek, balık çok çeşitli ürünlerde yapacağız. ‘Sen yeter ki üret biz onu alacağız, vatandaşla buluşturacağız' diyeceğiz. Esnafla birlikte yapacağız. “

Tunç Soyer'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"İzmir’i iyi tanıyorum. EXPO sürecinde İzmir’i bütün dünyaya anlatmaya çalıştık. İzmir’i dışarıda anlatırken de farklı yönlerini keşfediyorsunuz.

5 gün bir an önce geçsin, 1 Nisan gelsin harıl harıl çalışalım. Lafı bir kenara bırakalım. Burada canla başla aşkla çalışmamak için hiçbir sebep yok. Muazzam potansiyel var. Bunları harekete geçirmek heyecanı muazzam verici. Aynı duyguları 10 yıl önce Seferihisar’da yaşıyordum.

“Türkiye artık başka bir siyaset kültürü arıyor. Akşam eve misafirimiz geldiğinde baş köşeye oturturuz. Biz buyuz. Kadim bir kültürümüz var. Şimdi bu dil bize yakışmıyor. Bizi birleştiren çok daha fazla sebep var. Ancak birlik olursak daha kuvvetle başa çıkarız.”

MEGA PROJE; ‘ORTAK BİR İZMİR AŞKI YAKALAMAK’

Kentin 4’te 1’i esnaf ve ailesi. Esnafla rekabet etmeme gibi temel ilkemiz olacak. Esnafın talepleri makul ve mütevazi. Büyükşehir kırtasiye yardımı yapacaksa İzmirli esnaftan almalı diyor. İşçisine giysi alacaksak İzmirli esnaftan alsın diyor. Bunu yapacağız. İzmir demokrasinin kalesi. Birlikte yaşamayı paylaşmayı başarmış bir kent. Benim ağzımdan İzmirli, ‘en çok ben bilirim en çok ben seviyorum bu şehri’ diye bir cümle duymayacak. Herkes en az benim kadar seviyor bu kenti. Bu kentle ilgili fikri var. Benim mega projem herkesin içinde taşıdığı sevgiyi fikirle buluşturmak ve ortak bir İzmir aşkı yakalamak.

‘BELEDİYE ANAMIZ OLACAK’

Devlet baba deriz ya. Bizim belediye anamız olacak. Analar evlatlarını ayırmazlar. Büyükşehir İzmirlilerin anası olacak. Kimseyi birbirinden ayırmayacak. Ana olacak kucaklayacağız büyüteceğiz. Bunu yaparken kadınlardan başlayacağız.

Hava çok pozitif. Gerçekten rakamlarla işimiz yok. Bütün İzmirlilere hizmet vereceğimiz bir zemin hazırlayacağız. Büyükşehir adaylıklarında ilçe belediye başkanlarının tercih edilmesi doğru tercih. Yerel siyasetle genel siyaset arasında uçurum var. Yerelde dokunmanız lazım. Gerçekten derde derman olmanız lazım. Bunu merkezde yapamıyorsunuz. Genel siyasete çok daha farklı işliyor. Genel siyaset yapanın da yerel siyaset yapması zordur."

Editör: Haber Merkezi