Esenboğa Havalimanı’nda İzmir uçağını beklerken Kanal Ege Ankara Temsilcisi Haydar Koçak'ın sorularını cevaplayan Soyer, "Şu anda olduğu gibi her zaman yanımızda oldunuz, teşekkür ediyorum" dedi.

Parti yönetimine ve MYK ile PM üyelerine teşekkür eden Soyer, ilk işinin mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan el almak olacağını söyledi. Soyer, "Önümüzdeki 2 ay çok yoğun bir tempo ile geçecek. Ama asıl ondan sonra başlayacak. 31 Mart akşamı bir bayram yapacağız. İzmir gerçekten hak ettiği yerde değil, yoğun bir tempo ile çalışarak İzmir'i hak ettiği yere taşıyacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

İzmir’de sorunlara neşter vuracak projeleri gerçekleştireceklerini vurgulayan Soyer; ‘’Hamburg şehrine dizel araç girişi yasaklandı. Kopenhag şehrinde bisiklet sayısı otomobil sayısından fazla. Barselona şehrinde trafik düzenlemesi ile motorlu araç sayısı yarı yarıya azaltıldı. Bunların hiçbirinin hükümet politikaları ile alakası yok. Hepsinin belediyelerin kendi kentleri için ürettikleri çözümler. İzmir; çok renk, çok ses, çok nefes demektir. Biz bu rengi, ses ve nefesi Türkiye'ye taşıyacağız" diye konuştu.

Seçimin ardından kolları sıvayacağını ifade eden Soyer; sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’İzmir'de iki şey yapacağım. Birincisi; hizmet ve yatırımın ağırlığını perspektifi biraz daha arka sıralara çevirerek yapmak. İkincisi; İzmir'i Akdeniz çanağında lider kent haline getirmek. İzmir'in çok köklü ve zengin tarihi bir geçmişi var. İzmir batının en doğusu, doğunun en batısıdır. Doğunun erdemleri ve ürünleri İzmir üzerinden batıya gitmiş, batının erdemleri ve ürünleri yine İzmir üzerinden doğuya gitmiş. Tam kavşak nokta olmasından Fransız’ı, İtalyan’ı, Rum’u hepsi yüzlerce yıl barış içerisinde yaşamışlar. Bu miras bu ortak geleceği tekrar kurmamızın mümkün olduğunu gösteriyor"

Soyer, rakibi AKP İzmir Büyükşehir Adayı Nihat Zeybekci ile ilgili neler söylersiniz sorusuna ise 'Kendisini saygı ile karşılıyorum ve en yakın zamanda bir Kemeraltı esnaf lokantasına yemeğe götürmek istiyorum'' şeklinde cevap verdi.

Soyer, Adnan Menderes Havalimanı’ndaki karşılamanın ardından Seferihisar’a geçerek ilk mitingini gerçekleştirecek.

Editör: Haber Merkezi