TUGAY CAN/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili CHP’li Mustafa Özuslu, 9 Eylül tarihinde gerçekleşen Büyükşehir Meclisi’nde gündeme alınması oy çokluğuyla reddedilen AKP’li meclis üyesi Erhan Çalışkan tarafından verilen ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin terör örgütü PKK’yı kınamasına ilişkin önerge hakkında sert açıklamalarda bulundu.

‘FAYDASI YOK’

Basın mensuplarına özel konuşan Özuslu, AKP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Erhan Çalışkan ve Özgür Hızal’a yüklendi. PKK’yı da sert bir dille eleştiren Özuslu şöyle konuştu: ”Kitabın ortasından konuşacağım. Son söyleyeceğimi başta söyleyeceğim. PKK bir terör örgütüdür. Bu ülkenin geleceğine karşı en alçakça saldırıları yapan bir terör örgütüdür. Ben, Cumhuriyet Halk Partisi grubunun tamamı, Başkanımız Tunç Soyer ve tabii ki diğer parti grupları, PKK bir terör örgütüdür diyoruz ve lanetliyoruz. CHP’lilerin PKK terör örgütü üzerinden sınanması doğru değildir, haksızlıktır. Bunu yapanları anlamakta sıkıntı yaşıyorum. Buradan bir şey çıkmaz. Aksine ülkede teröre karşı yapılması gereken işler de değildir. Bunların mücadeleye de faydası da yoktur. Bu vatan için şehit olmuş insanlara da faydası yok. Gazilere de hiçbir faydası yok. Bir kere bunu bilelim. Bu ülkede yaşayan herkesin mutabık olduğu bir tavır bu. CHP bunu her zaman yapagelmiştir” dedi.

‘KENDİNİZE BAKIN’

11 Eylül Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmaya PKK’yı lanetleyerek başladığını belirten CHP’li Özuslu, “Bunlar kayıtlarda duruyor. Eğer siyasetse siyasete varız. Cumhuriyet Halk Partisi, PKK ile hiçbir zaman yan yana gelmedi, gelmeyecek de. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ni terör ile ilişkilendirmek isteyenler kendi yakın geçmişlerine baksınlar. Şivan Perver’i de bu ülkeye getirenler belli. Dolmabahçe görüşmelerini kimin yaptığı belli” ifadelerini kullandı.

‘PKK’YI LANETLİYORUZ’

CHP’li Mustafa Özuslu, “PKK’yı lanetliyoruz. Partimizde siyaset yapan arkadaşlarımız gerekli tavırları koyuyorlar. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yapacağı şey hizmet sağlamak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak lanetliyoruz diye karar almamızı istiyorlar. O arkadaşlara da sorayım; siyasi bir karar mıdır? Bu siyasi bir karardır. Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 30’uncu maddesi siyasi karar alınırsa meclisin feshi olur diyor. Siyasi kararlar alırsa İçişleri Bakanlığı’nın bildirimi üzerine yani mevcut AK Parti iktidarında olan Süleyman Soylu’nun büyük zevk alacağına dair hiç şüphe yoktur. Bunun ciddiyetle bağdaşan bir yeri var mı?” Söz konusu önerge oy çokluğu ile gündeme alınmamıştır. Gündeme alınması oylandı. Ancak önerge oylanmadı. Burada ne söylediysem orada da aynı şeyi söyledim. Gündeme alınması oylandı ve gündeme girmedi. Yanlış şey tartışılıyor. Sayın Özgür Hızal hukukçu. Onların bu maddeyi bilmiyor olmaları mümkün değil. Bu siyasi değil diyorlarsa bu ülkenin siyaset bilimcileri konuşsunlar. Yasayı da yapan TBMM. Onun üzerinde bir irade yok ki” diye konuştu.

‘DÖVDÜRMEYİZ’

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin siyasi karar almasının yasal bir dayanağının olmadığını her fırsatta dile getiren Özuslu, “Amaç üzüm yemek mi bağcıya dövmek mi? Dövdürmeyiz! Kendimiz bunun cevabını veririz. Yandaş medyada bu tür açıklamalara karşı dururuz. Başkanımız Tunç Soyer’e herhangi bir şekilde dil uzatılmasına izin vermeyeceğiz. Bu da bilinsin! Bu nezaketi kaybetmemeliyiz. Biz nezaket içinde arkadaşça kardeşçe görev yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi