Çolakoğlu’nun geçen hafta kamuoyuna açıkladığı 41 maddelik projelerinin ardından Çolakoğlu ile bir araya gelen Soyer, projelerin büyük bir bölümünün kendi projeleri ile örtüştüğünü dile getirerek Başkan olması halinde Çolakoğlu’nun önerdiği projelerin de hayata geçmesi için destek vereceğini söyledi.

İzmir belediye başkan adaylarına kentin gelişimi için önerilerde bulunan ve “İzmir’i düşünenlerle birlikte İzmir için varım” diyen iş insanı Kemal Çolakoğlu, CHP İzmir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile bir araya geldi. İzmir’in gelişimi için Soyer’e 41 maddelik proje kitapçığını takdim eden Çolakoğlu, “İzmirli ve İzmir için uzun yıllar çalışmış biri olarak şehrimizin geleceğini önemsiyorum. Bu kapsamda kentimizin daha iyi bir noktaya gelmesi için bazı önerilerimi bir araya getirdim. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’e önerilerimi anlattım. Önerilerimin birçoğunun Tunç Soyer’in projeleriyle uyum içinde olduğunu gördük” dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ İZMİR"

“Akdeniz’in yıldızı hedefine adım adım” sloganıyla birikim ve tecrübeleri doğrultusunda oluşturduğu 41 maddelik önerilerin kentin gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirten Kemal Çolakoğlu, “Yaklaşan yerel seçimler öncesinde başkan adaylarıyla öneri niteliğindeki projeleri paylaşmak istedim. Önceliğimiz İzmir. Bu amaçla sonuç ne olursa olsun önce kentimizi ve hak ettiği konumu düşünmeliyiz” diye konuştu.

SOYER'DEN TEŞEKKÜR

Kemal Çolakoğlu’na hazırladığı öneriler için teşekkürlerini ileten İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “İş dünyamıza ve şehrimize büyük katkılar sağlayan Kemal Çolakoğlu’nun önerilerini dinledik. Göreve geldiğimizde yapmayı planladığımız projelerle benzerliği olan öneriler hakkında da bilgiler aldık. Şehrimiz için özveriyle çalışan Kemal Çolakoğlu’na teşekkür ederiz. Başkan olmam halinde Çolakoğlu’nun önerdiği projeleri de hayata geçirmek için ekibimle birlikte var gücümle çalışacağım” dedi.

Çolakoğlu’nun açıkladığı projelerden bazıları; İzmir’in spor kenti olması için farklı dallarda uygulamaların hayata geçmesi, Konak’taki tarihi hastanenin sağlık müzesi olması, İzmir’in Türkiye’nin hava yollarının ikinci Hub yapılması, tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinin kurulması, Kemeraltı’nın gelişiminin sağlanması, arabalı vapurun Karşıyaka-Konak arasında on dakikada bir kalkacak sistem olması, İnciraltı’na Demokrasi Meydanı yapılması, Sasalı düzenlemesinin yapılması, Alaybey Tersanesinin Marina olması, Dokuz Eylül Rektörlük, Cumhuriyet Kız Enstitüsü, Atatürk Lisesi’nin Milli Eğitim Müzesi ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülmesi, Namık Kemal Lisesi’nin Alsancak Konvansiyonel ve Elektronik Kütüphanesi yapılması, İnciraltı’na Şehitlik Camii yapılması, otobüs renklerinin özgün rengi olması, Konak Pier-Pasaport İskelesi arasının yeniden düzenlenmesi, her sene milli, beş yılda bir Uluslararası İzmir İktisat Kongresi yapılması, Tarihi Elektrik Fabrikası’nın Sanayi Müzesi’ne dönüştürülmesi, silo binasının otel olarak yenilenmesi, Kordon dolgu alanına kafe ve restoranların taşınması, Fuar alanına 150 metre çapında dönme dolap yapılması, Körfeze su jeti yapılarak geceleri renkli ışıklarla donatılması, Balçova’ya döner restoran yapılması, Balçova’da termal turizm serbest bölgesi oluşturulması, Ticaret Lisesi’nin ticaret müzesine dönüştürülmesi,Büyükşehir çağrı merkezinin kurulması, Hıdırellez’in İzmir Sokak Festivali haline getirilmesi, Eski sigara fabrikasının kültür merkezi olması, 1 yıl içinde en az altı alt-üst battı çıktılı geçiş yapılması, İnciraltı sağlık serbest bölgesi yapılması, Batı Ege Medeniyetler Müzesi kurulması, Kongre İzmir binası yapımı.

Editör: Haber Merkezi