TUGAY CAN / İZ GAZETE - Adı sık sık hedef göstermelerle anılan yandaş Yeni Asır gazetesi CHP’li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’i yine hedef aldı.

Yandaş Yeni Asır gazetesi yaptığı haberde Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Sığacık Mahallesi'nde denize sıfır konumda bulunan 2 kilometrelik sahil şeridindeki milyonluk belediye arazilerinin tamamını parsel parsel sattığını iddia etti. Yandaş gazete ayrıca Soyer’in belediye bütçesinden 178 kez yurtdışı gezisine gittiğini ve Sığacık’ta bulunan Eşek Adası’nı yok pahasına sattığı iddiasında bulundu.

Öte yandan konuyla ilgili Yeni Asır gazetesine demeç verdiği iddia edilen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın, Soyer hakkında soruşturma başlatacaklarını söylediği öne sürüldü.

‘SÖZ KONUSU OLAMAZ’

Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP’li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, yandaş Yeni Asır gazetesinin yaptığı haberin doğru olmadığını ifade etti. Soyer, söz konusu ihalelerin açık ihale ile yapıldığını dolayısıyla bu tarz satışların belediyenin web sayfasında duyurulduğunu aktardı. Soyer, “Bahsi geçen alan birinci derece sit alanı. Yani üzerine herhangi bir şey yapılması söz konusu değildir. Dolayısıyla adanın pahalı ya da ucuza satılması gibi bir durum söz konusu olamaz.” diye konuştu.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CEVAP VERMEKTEN KAÇINDI

Öte yandan gazetemizin ulaştığı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise Yeni Asır gazetesine verdiği demece ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

ZAMANLAMA MANİDAR

Yerel seçimlere sayılı bir zaman kala, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı sık anılan Soyer’in bu tarz bir olay ile gündeme gelmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.

9 yıldır yaşanan olayların şu sıralarda gündeme gelmesini manidar bulduğunu ifade eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, haberin arka planında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isminin geçmesi olduğunun altını çizdi. Soyer, “Bu işin arkasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmama karşı çıkanlar var, AKP var.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi