TUGAY CAN / İZGAZETE - Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin sunuculuğunu gazetemiz yazarlarından Ramis Sağlam yaparken, programda Grup Yel Değirmeni, Hakan Vreskala ve Hüsnü Arkan şarkılarını söyledi. Etkinlikte ayrıca Şair Tuğrul Keskin ‘Manifesto’ şiirini okurken ekim devrimi için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. EMEP Propaganda Bürosu tarafından hazırlanan video gösterisi gerçekleştirildi.

Etkinlikte EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve EMEP İzmir İl Başkanı Emine Uyar’ın yanı sıra DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’da bulundu. Ayrıca şair C. Hakkı Zariç ve Adnan Özyalçıner ve şair Tuğrul Keskin davetliler arasındaydı.

“ÇOKULUSLU ŞİRKETLERLE HAŞIR NEŞİR OLANIN…”

Etkinlikte konuşma yapan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, dünyanın yeni bir paylaşım savaşının içinde olduğunu vurguladığı konuşmasında “Kapitalizm, sosyalizmin bütün kazanımlarına hunharca saldırmak mecburiyetinde kalmıştır.” ifadelerini kullandı. “Çokuluslu şirketlerle haşır neşir olanların yerlisi millisi olamaz.” ifadelerini kullanan Gürkan, “OHAL ve KHK’larla inşa ettikleri şey faşizmdir.” şeklinde konuştu.

'İŞÇİLER NASIL BİR ÜLKE YARATABİLECEĞİNİ GÖSTERMİŞTİR'

Gürkan konuşmasında, sosyalizmin kapitalistler için korku, işçiler, emekçiler, halklar için umut olmaya devam ettiğini altını çizerken, Sosyalizm yeni bir dünya yaratılabileceğini gösterdiğini ifade etti. Gürkan, "İşçi sınıfının yönettiği bir ülkede düzenin nasıl değişeceğini göstermiştir. Kadınların, erkeklerle birlikte eşitlik için nasıl bir arada olabileceğini göstermiştir. İşçilerin nasıl kardeşce bir üretebileceğini göstermiştir. Gençlerin nasıl geleceğini kurabileceğini göstermiştir. Halklarla dayanışma içinde nasıl barış sağlanabileceğini göstermiştir. Vahşi kapitalist barbarlığa karşı nasıl savaşabileceğini de göstermiştir. O nedenle ki ölümüne sosyalizmden korkmaktadırlar. İşçiler bu kaderi tekrar değiştirmeye muktedir" şeklinde konuştu.

CIPOML DE MESAJ YOLLADI

Etkinlikte ayrıca Uluslararası Marksist Leninist Parti ve Örgütler Konferansı'nın (CIPOML) mesajı okundu. Ekim Devrimi'nin uluslararası proletarya devriminin ilk atılımı olduğunun belirtildiği mesajda " Biz Marksist-Leninistler “Ekim Devrimi günceldir” derken, bu saptamayı, kendimizi tatmin etmek veya aldatmak üzere yapmıyoruz. Aksine; Ekim Devrimi’nin güncelliğinden söz ederken, bugünün kapitalist dünyasının somut ve uzlaşmaz çelişkilerinin hem doğasının, hem de toplumsal çözümünün buyurduğu tarihi bir yol ve yöntemin adeta kendini dayatmasından bahsediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

KORKMAZ TEDİK UNUTULMADI

Gar katliamı sırasında hayatını kaybeden EMEP üyesi Korkmaz Tedik’in fotoğrafının ekranda verilmesinin ardından davetliler “Devrim şehitleri ölümsüzdür.” sloganlarıyla Korkmaz Tedik’in fotoğrafını uzun süre alkışladı. Sunucunun konuşması “Yaşasın devrim ve sosyalizm.”, “Diktatör yenilecek, direnen halklar kazanacak.” sloganlarıyla sık sık bölündü.

EŞİNİN KİTAPLARINI İMZALADI

Ayrıca etkinlik öncesinde şair C. Hakkı Zariç ve Adnan Özyalçıner kitapseverlerle buluştu. Sevilen kitaplarını imzalayan ikiliye yoğun ilgi gösterilirken, Adnan Özyalçıner ayrıca, vefat eden eşi Sennur Sezer'in kitaplarını da imzaladı.

Editör: Haber Merkezi