İzmir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde buluşan Sosyalist Kadın Meclisleri ve Özgür Genç Kadın üyeleri yaptıkları açıklamada şu sözlere yer verdi;

‘Erken yaşta evlilik mağduru erkek’ yoktur, çocuk istismarı vardır

‘’AKP’nin çocuk istismarını yaygınlaştırma ve meşrulaştırma saldırıları salgın koşullarında da devam ediyor. İktidara geldiği günden beri medya, yasa taslakları, çocuk düşmanı söylemleri, ENSAR Vakfı’ndaki gibi istismarcıları kollayan politikaları ile AKP, çocuk düşmanı politikalarını artırıyor. Müftülere nikah kıyma yetkisi tanıyarak çocuğun cinsel istismarını sistematikleştirecek düzenlemenin önünü açan iktidar, şimdi de erken yaşta evlilik yoluyla istismarcı erkeklerin affedilmesini öngörüyor.

‘İFTARINIZ HANIMINIZLA AÇABİLİRSİNİZ’ SÖZÜNE TEPKİ!

Tüm dünya pandemi karşısında ne yapacağının yollarını ararken AKP, salgını fırsat bilerek ‘erken evlilik mağduru’ olarak tanımladığı çocuk istismarcılarını affetme ve istismarı meşrulaştırma yolları arıyor. Her konuyu, her gündemi kadın ve çocuk düşmanlığına bağlayarak, bunu kadın ve çocuklara yönelik cinsel saldırıyı artırmanın aracına dönüştürüyor. Dün Akit TV’de Dünya Hafızlık Eğitim Derneği Başkanı Mesut Özdemir, “İftarınızı hanımınızla açabilirsiniz” diyerek çürümüş midesinin ve aklının neresinde olduğunu bir kez daha gösterdi. Yine Türkiye Diyanet Vakfı’nın yayınladığı İslam Ansiklopedisi’nde bir babanın üvey kızı ve torunlarıyla evlenebileceğine dair ifadelere yer verildi. Erdoğan’ın çocuk istismarını yasallaştırmaya dönük her girişimi istismarcıların daha pervasız davranmasına neden oluyor. İktidardan güç alan erkekler ve yandaş vakıf, dernek ve sözde din adamları çocuk istismarı üzerinden toplumsal çürümenin geldiği boyutu artırmanın hesabını yapıyor.

Kadın özgürlük mücadelesinin kazanımları ile istismarı ve erken yaşta evliliği yasallaştıracak her türlü politika ve yasa taslağını AKP’nin karanlık raflarına geri gönderdik. AKP, biz kadınların direnişi ve sokaktaki eylemleri devam ettiği sürece bu politikaları hayata geçiremeyeceğini iyi biliyor. Bu nedenle salgın nedeniyle sokakların boş olduğu bu zamanı fırsat bilerek evlilik yoluyla çocuk istismarını yasallaştırmanın mümkün olduğunu düşünüyor. Bayramdan sonra meclise bununla ilgili bir yasa teklifi getireceğini açıklayan iktidara, “Biz kadınlar salgın koşullarında da sokaktayız. Kadın ve çocuk düşmanı politikalarınıza geçit vermeyeceğiz” diyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünden bakanlığa sesleniyoruz: Derhal bu yasa teklifini meclis gündeminden çekin. Her dönem sert bir biçimde çarptığınız kadın irademiz ve mücadelemiz ile çocuk istismarını meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. İktidar, istismarcıları korumaktan ve affetmekten vazgeçmeli ve çocuk istismarını engelleyecek adımlar atmalıdır.

Buradan tüm kadınlara ve kamuoyuna çağrı yapıyoruz: Erken evlilik mağduru erkek yoktur, çocuk istismarı vardır. Hep birlikte AKP’nin kadın ve çocuk düşmanlığına “Dur” diyelim ve bu yasa taslağını sokakta durduralım.

Editör: Haber Merkezi