İZ GAZETE - ESP SKM İzmir, Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu'nun siyasi gerekçelerle yargılanmasına tepki gösterdi. 

SKM Merkez Yürütme Kurulu üyesi Sakiye Ok'un okuduğu basın açıklamasında, tutuklamanın uydurma deliller ve hukuksuz gerekçelerle yapıldığı iddia edildi. Otlu'nun uydurma delillerle yargılandığını ifade eden Ok, "Genel başkanımızın katıldığı devrimci cenazeleri, sosyal medya paylaşımları suç olarak nitelendirilmekte ve yaklaşık 1 yılı aşkın süredir tutuklu yargılanmaktadır. Genel başkanımız yıllardır devrimci mücadele içerisinde yer almış, işçilerin, kadınların, ezilenlerin, gençliğin, sesi olmuştur. Sosyalizm mücadelesini ve ezilenlerin örgütlü mücadelesini kendisine yol eyleyen Çiçek Otlu işçi eylemlerinde, kadın eylemlerinde, Alevilerin hak alma mücadelesinde en ön saflarda yer almıştır. Bugün Genel Başkanımızdan, MYK üyelerimize ve üyelerimize kadar pek çok yoldaşımız, arkadaşımızın hapishanelerde uydurma gerekçelerle ve siyasi kararlarla tutuklu bulunmaktadır." dedi.

Çiçek Otlu'nun tutukluluğu demokratik kurumlara yapılan faşist uygulamalar olarak nitelendirildi. Ok sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Genel Başkanımıza ve partili güçlerimize dönük bu komplocu tutumlar, siyasi iktidarın halklarımızın ve ezilenlerin sol-sosyalist, devrimci, antifaşist ve demokratik öncülerini, kurumlarını ve temsilcilerini hedef alan faşist devlet terörünün bir parçasıdır. Ezilenlerin antifaşist örgütlenmesini ve direnişini ezme, tasfiye etme saldırısıdır. Halklarımızı, devrimci siper yoldaşlarımızı ve dostlarımızı Genel Başkanımızı sahiplenmeye, partimizle dayanışmaya ve duruşmaya katılarak destekte bulunmaya davet ediyoruz. Yargılayanları yargılamak için, sesimizi, direnişimizi, gücümüzü birleştirelim"

Editör: Haber Merkezi