TUGAY CAN / İZGAZETE - Halkların Demokratik Partisi İstanbul milletvekili Ahmet Şık, Meclis'te, Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına ilişkin kürsüde konuştu. Şık'ın konuşması AKP'liler tarafından protesto edilirken, Şık'ın konuşması da yarıda kesildi. AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Ahmet Şık'ın üzerine yürüyerek 'gözüm üzerinde' dedi.

"BİRİSİ ALPAY'A MECLİS ADABINI ÖĞRETSİN"

Meclis yaşanan bu olaylardan sonra Ahmet Şık'a 2 oturuma katılmama cezası verilirken, diğer yandan da Şık'a sosyal medyadan destek mesajları geldi. "Cumhuriyet Halk Partisi 25 ve 26. Dönem milletvekili Barış Yarkadaş, Birisi Alpay'a meclis adabını öğretsin! Kürsüyü rakip takımın kalesi sanıyor galiba... Kürsüye koşulmaz, hücum edilmez, kürsüde konuşmacı varken oraya yürünmez... Söyleyecek sözün varsa çıkar konuşursun. Şenyaşar Ailesi'ne çektirdiğiniz zulmü, kürsüye saldırarak gizleyemezsiniz!" diye konuştu.

"DAHA SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜMÜZ VAR"

Öte yandan Şık'a kendi partisi Halkların Demokratik Partisi'nden destek mesajları geldi. 24 Haziran seçimlerinde Ankara'dan milletvekili adayı olan Veli Saçılık, yaptığı paylaşımda "@sahmetsahmet çerçeveleyip, duvara asılacak bir konuşma yapmış. Çakalın biri de yerinde duramamış." ifadelerine yer verirken, Halkların Dmeokratik Partisi İstanbul milletvekili Erkan Baş, "Susmayacağız, sustaramayacaklar..."  dedi. Hakların Demokratik Partisi Hatay milletvekili Barış Atay ise Daha söyleyecek çok sözümüz var!" paylaşımını yaptı.

"NE DEDİĞİNİ ANLAMAMIŞTIR"

Konuyla ilgili sosyal medyadan konuşan gazeteci Nevşin Mengü ise mizahi bir paylaşımda bulundu. Mengü, "Alpay Özalan Ahmet Şık’ın ne dediğini bence anlamamıştır." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi