TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Olağanüstü Kurultay için imzalar toplanırken, bir çıkış da İzmir milletvekili Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in aralarında bulunduğu 'Gelecek İçin Biz' ekibinden geldi. Olağanüstü Kurultay için imza toplayacaklarını belirten, 'Gelecek İçin Biz' grubu'nun ayrıca  Genel Başkan adayı olarak Selin Sayek Böke'yi aday göstereceğini CHP milletvekili Ali Şeker ifade etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Selin Sayek Sayek Böke, konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

"ADAY OLMAYACAĞIM"

Cumhuriyet Halk Partisi'nde değişimin bir zorunluluk olduğunu ifade eden Böke, " CHP’deki bu değişim Türkiye için umuttur. Rejimin değiştiği böyle bir dönemde CHP’de yeni bir yönetim anlayışı, yeni iş yapma biçimi, yeni siyaseti birlikte kurmalıyız, kuracağız. Ben de bu yeni siyaseti kurmak için her zamanki gibi savunageldiğim değerler ışığında mutlaka sorumluluk alacağım. Omuz omuza, sorumlulukta ortaklaşarak birlikte yürüyeceğiz. Önemli olan cümle budur. Ama sizin için bugün merak edilen cümleyi de açıkça kuralım, Genel Başkan adayı olmayacağım." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi