İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde Olağanüstü Kurultay tartışmaları, Perşembe günü(bugün) muhalifler tarafından yapılacak açıklamaya odaklanmış durumdayken, Olağanüstü Kurultay talebi ile yola çıkan Çağrı Heyeti adına konuşan Gaye Usluer, bir basın açıklaması düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne saat 16’da gönderilen imzaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nde parti içi muhalefet adına konuşma yapan Gaye Usluer, "CHP’de demokrasi talebinde biz bulunuyoruz, demokrasiyi de Türkiye’ye biz getireceğiz." dedi.

"EN BÜYÜK ANKET GERİDE KALAN SEÇİMLER”

Basın toplantısında konuşan Usluer, "Önümüzde yerel seçimler var, genel seçimlerde aldığımız oy var. En büyük anket yakın zamanlarda ki seçimlerdir. Bu bizim anket sonucudur. İstediğimiz kişilerin değişmesi değildir, isteğimiz şudur; Cumhuriyet Halk Partisi’nin ideolojik tutarlığıdır. Kadro hareketinin CHP’de başlamasıdır. Siyasi partiler yasasında noter şartının olmadığını görüyoruz. Delegenin 5’te biri ile Olağanüstü Kurultay’a gidebiliyorsunuz. Ancak, bizim tüzüğümüzde delegenin yarsından fazlasının noter tasdikli imzası şartı var." şeklinde konuştu.

"ELİMİZDE 630 İMZA VAR"

1240 delege üzerinden 621 delegenin imzasına ihtiyaçlarının olduğunu hatırlatan Usluer, “Bu süreçte delegeliği düşen arkadaşlar var. Şu anda elimizde noter tasdikli imza sayısı 630. Bunların dışında 50 delegemizin daha Olağanüstü Kurultay için imza verdiğini biliyoruz.” dedi.

Usluer sözlerini şöyle sürdürdü;

"İmzasını geriçeken arkadaşlar da var., Biz böyle bir şeye ihtimal vermemiştik. İmzasını geri çeken delegenin sayısını bilme imkanımız yok. 16 Temmuzda yaptığımız açıklamada sayısal bir talebimiz yok, siyasi bir talebimiz var demiştik. Biz tabandan gelen bir talebi CHP’ye umut olan bir talebi Olağanüstü Kurultay tartışmasına dönüştürdük. Tüm Türkiye’de bir umut isteği var. CHP’de demokrasi talebinde biz bulunuyoruz, demokrasiyi de Türkiye’ye biz getireceğiz."

"AKP'NİN MAHKEMELERİNDE TARTIŞMAYACAĞIZ"

59 İl Başkanı 129 milletvekilinin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne destek açıklaması yaptığını hatırlatan Usluer, “Böyle bir destek varken, genel merkezimizin çekinecek hiçbir şeyi yoktur. Biz yarın milletimizin karşısına nasıl çıkacağız. Bir an önce bu tartışmalar sonlandırılmalıdır. Olağanüstü kurultay bir felaket değildir. Bu noktada genel başkanımızdan beklentimiz, imzaların takibini devam eden süreç içerisinde genel başkan tarafından başlatılmasıdır. Çağrı heyeti olarak biz Atatürk’ün öz partisini asla ve asla AKP’nin mahkemelerinde tartışılır duruma getirmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi