CENGİZ ALDEMİR / İZ GAZETE- AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ege Üniversitesi’nin 2019- 2020 Akademik Yılı Açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Yıldırım, “Geçen ay ABD’nin Silikon Vadisi’ndeydik. Sosyal paylaşım sitelerinin merkezlerinde bizim beyinlerimiz vardı. Bin 800 Türk beyni, genç mühendis oralarda bütün dünya için akıl teri üretiyor, programlar yazıyor. Yeni yeni buluşlar ortaya koyuyor. Elimizdeki bu akıllı telefonların bazı yazılımları bizim mühendisler tarafından orada yapılıyor. Büyük gurur duydum ama biraz buruk bir gurur oldu. Keşke bu beyinlerimiz orada değil de burada bu işi yapsalar” dedi.

Yeni yasa görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, AKP’li Yıldırım’ı sert bir dille eleştirdi. Serter, “İzmir Milletvekili, son Başbakan, eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı burada, Genel Kurulda göremiyoruz” dedi.

‘SANKİ DUYMAMIŞ!’

Yıldırım’ı iktidar partisi milletvekili değil de muhalefet partisi üyesi gibi konuşmakla eleştiren Serter, “Kendisi burada yapmadığı siyaseti İzmir'de üniversite üniversite gezerek yapıyor. Sadece siyaset yapmakla kalmıyor, mensubu olduğu AKP sanki on yedi yıldır iktidarda değilmiş gibi, bu süreçte beyin göçünü hiç duymamış gibi davranabilmektedir.” İfadelerini kullandı.

KİME GÜVENECEKLER?

CHP’li Serter sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir'deki konuşmasında Silikon Vadisi'ne yaptığı ziyaretten söz edip orada ciddi yatırım ve buluşlara imza atan Türk bilim insanları için ‘Keşke o beyinler orada değil, burada olsalardı’ diyebiliyor. Sorarlar insana, bunca yıllık iktidarınızda bu gençleri neden sahiplenmediniz? Soruyorum, Amerika Birleşik Devletleri'nden geri gelsin dediğiniz bu gençler kime güvenecek? ‘Her üniversite mezunu iş bulmak zorunda değil’ diyen Cumhurbaşkanına mı, ‘Kamu, bütün üniversite mezunlarına istihdam sağlamayabilir’ diyen son Başbakana mı? Bundan dolayı, artık hamaset ve boş konuşmalar son Başbakana yakışmamaktadır.”

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ İZMİR’DEN BAŞLAMALI

CHP’li Serter, Ekim ayının başında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’in genç göçü vermesi ile ilgili yaptığı açıklamaya destek çıkmış, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle, “Gençler gidiyor, şehirler enerjisini kaybediyor, siz ne yapıyorsunuz?” diye sormuştu. Her 4 gençten 1’inin işsiz olduğunu, Türkiye’deki tablonun artık gençlere umut vermediğini dile getiren Serter, “İzmir, sanayisi, ticareti, tarımı, turizmi ile istihdamını her sektörde arttırma kapasitesine sahip bir şehir. Buna eğitim ve teknolojik alanda da mesleki yeterlilik için eğitim eklenmesi şarttır. Daha önce İzmir’in istihdamını arttırma noktasında yaptığım çağrımı yineliyorum ve 4,5 milyon işsizi olan Türkiye’nin istihdam seferberliğini İzmir’den başlatması ve genç neslin nüfusunu arttırmaya çağırıyorum.” demişti.

Editör: Haber Merkezi