İz Televizyonu’nda yayınlanan Pınar Teke ile Gündem Özel programının konuğu CHP Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinin Türkiye çapında ses getirdiğini dile getiren Solak, “Genel Başkanımız İzmir’de iki günlük çok yoğun bir programa imza attı.  Türkiye çapında ses getirdi. Genel Başkanımızı İzmir’in her yerinde gördük. Ayrıca İzmir Milletvekillerimiz ve Genel Merkez yöneticilerimiz İzmir’in seçilmiş yerlerinde alan çalışmalarında bulundular. Çok büyük bir rozet takma töreni yaptık. Onun çalışma azmini görmek İzmir örgütü olarak bizlere de şevk verdi” ifadelerini kullandı.

‘HALKIMIZIN YANINDAYIZ’

CHP Seferihisar İlçe Örgütü’nün çalışmalarını anlatan Senem Gürer Solak, “Sokağa çıktığımız her an halkımızın yanında olduk. Pandemi döneminde gönüllü olarak çalıştık. İzmir Büyükşehir ve Seferihisar Belediyelerimiz sosyal belediyeciliği salgın döneminde uyguladılar.  Haftaya koordinasyon toplantıları ile başlıyoruz bir haftayı planlıyoruz. Haftanın iki günü mutlaka esnaf ziyareti yapıyoruz. Genel Merkezimizin çok önem verdiği öbek örgütlenmesi çalışmalarımız var. Haftanın üç günü alan gruplarımız ile öbek çalışması yapıyoruz, aynı zamanda ev kadınlarımızı ziyaret ediyoruz aile destekleri sigortamızı anlatıyoruz. Genel Başkanımız özellikle ev kadınlarına dokunmamızı istiyor.  Gelecek projelerimiz ile ilgili küçük bir tüyo vereyim ‘kadın eli grupları’ kurduk. Mahalle temsilcilerimizle birlikte kadınlarla mahalle toplantıları yapacağız. Gönüllü sosyologlar ve psikologlar da destek olacaklar. 1 aylık programımız hazır. İlk buluşmamız Beyler Köyü’nde olacak. Kadınlar ile olan her projeye çok heyecanla bakıyorum çünkü bizim itici gücümüz kadınlar. CHP iktidarında kadın birlikteliğini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

‘GİDİŞİ GÖRÜYORLAR’

CHP Seferihisar İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Örgütü’nün Sığacık’ta düzenlediği ‘Güzel Günlere Merhaba’ yemeğine ilişkin konuşan Başkan Gürer Solak, “İnsanlar AKP iktidarının gidişini görüyorlar ve halkın iktidara gelişini görüyorlar. Bunun heyecanı içerisindeler bu heyecan örgütün içerisinde var.  Orada büyük bir motivasyon içerisindeydik konuşmalar yaptık birlikte alan çalışmaları yapacağız ev kadınlarımıza ulaşacağız. Kadınlar bir arada olduğu zaman yapamayacakları bir şey yok” ifadelerine yer verdi. 

‘UYUMLA BİRLİKTEYİZ’

Seferihisar Belediyesi’yle uyumlu çalışmalar yaptıklarını aktaran Solak,  “Seferihisar Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin ile birlikte çalışıyoruz. Örgüt olarak saygı ve uyumla birlikteyiz. Belediye çalışmalarına destek oluyoruz. Şimdi lavanta ve ekinezya festivallerimiz olacak. Hasatlarımız gerçekleşecek. Bu projede de belediyemizle birlikte olacağız” ifadelerini kullandı. 

‘BAŞKA TARIM MÜMKÜN’

Tarım alanında üreticinin sıkıntılarının farkında olduklarının altını çizen CHP’li Senem Gürer Solak, “Seferihisar’da halkın büyük bir kısmı mandalina üreticisi ve git gide azalıyor. Son yıllarda hep zarar ediyor. Biz de ilçe örgütü olarak üreticilerin çektiği sıkıntıların farkındayız ve çözüm için elimizden geleni yapıyoruz. Belediyelerimiz de aynı şekilde çalışıyor. İzmir’de ‘başka bir tarım mümkün’ diyoruz ama mümkün derken bunun da altını dolduruyoruz. Söylemde bırakmıyoruz” dedi. Seferihisar ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak ve ayrı ayrı yaptığı çalışmaları da aktaran Solak, “Büyükşehir Belediyemiz Ulamış’ta bir dere ıslahı yapıyor. Bizim içme suyuyla ilgili problemiz vardı. Asbestli borular kullanılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemiz 120 milyonluk bir ihale yaptı. 250 km’lik çok büyük bir proje. İçme suyu sistemimiz yenileniyor. Altyapıda GDZ EDAŞ ve diğer şirketler de çalışıyor. Bu çalışmalar bitince asfaltlama çalışmaları yapılacak. Seferihisar Belediyemiz son tohum Takas Şenliği’nde 100 bin fide dağıttı. Seçilmiş üreticilerimize 20’şer adet hindi verdi. Büyükşehir Belediyemiz İzmir genelinde 600 bin sebze fidesi dağıttı. Küçükbaş hayvancılığa destek veriliyor. Mera İzmir projesiyle Seferihisar’da kooperatif aracılığıyla sütler toplanıyor. Tarım alanında çiftçilerin yüzü gülüyor” ifadelerini kullandı. 

‘SEÇİME HAZIRIZ’

Örgüt olarak seçime hazır olduklarını vurgulayan Senem Gürer Solak, “CHP olarak seçim erken de olsa zamanında da olsa hazırız. Bugün bize deseler ki yarın seçim var biz örgütler olarak hazırız. Yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz. Halkın iktidarı çok yakın çalışacağız ve iktidara geleceğiz” şeklinde konuştu.