Ekonominin kötü olduğunu, bu durumu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok iyi bildiğini iddia eden Bayır, ‘’Özelleştiren şirket, ne yapacakta ülkeye gelir getirecek? Bunu biz, niye yapamıyoruz? Hani çağ atlamıştık? Buradaki asıl amaç özelleştirmeden gelecek paraya ihtiyaç duyulmasıdır. Çünkü, gemi su alıyor. Parayı, bir tıpa olarak kullanacaklar. Bunu, ekonomik dar boğazdan çıkış için, ekonomiyi ayakta tutabilmek adına yapıyorlar’’ dedi.

"FELAKETİN FATURASI HALKIMIZA ÇIKIYOR"

Özelleştirmenin iki önemli işlevi olduğunu belirten Bayır, ‘’Bunlardan birincisi, kamunun elindeki zararlı ya da yeterince kâr edemeyen şirketleri özel kesime devrederek, bunların kârlı ve verimli çalışmasının sağlanmasıdır. Diğeri ise, özelleştirmeden elde edilecek gelirlerle, kamuya ait borcun düşürülmesi ve bu yolla ‘borç yükünün’ hafifletilmesidir. Bilindiği üzere, ülkemizde özelleştirmenin iki asıl işleviyle ilgili bir çalışma yapılmıyor. Özelleştirme uygulanan şirketlerin, özel kesime devredildikten sonra, öncesine göre ne kadar daha verimli ve kârlı çalıştıklarını bilemiyoruz. Tüm bunların sonucunda, iktidara geldiklerinden bugüne kadar, uyarılarımızı dikkate almayanlar, ülkemizi sürükledikleri ekonomik felaketin faturasını; çalışanlara, emekçilerimize, yani bizlere, halkımıza çıkartıyor’’ İfadelerini kullandı.

"BU DURUM MUSTAFA KEMAL VE SİLAH ARKADAŞLARININ KEMİKLERİNİ SIZLATIR"

Özel­leş­tir­me­ler yo­luy­la Tür­ki­ye'nin en bü­yük ka­mu ku­ru­luş­la­rının sa­tıl­dığına dikkat çeken Bayır, ‘’Stra­te­jik öne­me sa­hip çok sa­yı­da­ki ku­ru­luş­ta ulus­la­ra­ra­sı şir­ket­ler söz sa­hi­bi ol­du. 16 yılda, Cumhuriyet kazanımlarını birer birer sattılar. Bu durum, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kemiklerini sızlatmaktadır. AKP’nin, Türkiye bütçesini düzeltmek için, Cumhuriyet kazanımlarını satarak ekonomiyi düzelteceklerini düşünmesi, bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir. İzmir’deki Limanın özelleştirilememesini, 1 Milyar dolarlık zarar olarak görenler; saraydaki harcamalara bakmıyor. Aldıkları uçakların hesabını yapmıyor. Yeni yeni saraylar inşa ederek, şatafat ve lüks içinde yaşamlarını sürdürüyorlar’’ dedi.

İktidardaki savurganlığın giderek artmasına da dikkat çeken Bayır, ‘’Ülkemiz ekonomik krizle uğraşırken iktidarın kendi ve müteahhitlerin kasasını doldurmak için ürettikleri mega projeler zarar değil mi? Kullanılmayan otoyollar, geçilmeyen tüneller, tüm bunlar zarar değil de, İzmir Limanı’nın özelleştirilememesi zarar, öyle mi? Bunu sokaktaki çocuğa anlatsanız o bile güler. Mega projelerin yükü milletin sırtına yüklenmiş durumda. Öyle görünüyor ki vatandaşın krizi farklı, bu ülkeyi yönetenlerin krizi çok çok farklı’’ diyerek, sözlerini bitirdi.

Editör: Haber Merkezi