İZ GAZETE - Gazeteci yazar Gürkan Hacır, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkan adaylarının konuşulduğu MYK toplantısından sızdığı iddia edilen liste ile ilgili, 'Bilgi sızmayacak' yorumunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer belirlendi. MYK'dan İzmir'in ilçelerine yönelik de aday listesi çıkması bekleniyor. Çıkan listeler önce 15.00'da yapılması planlanan sonra ise 17.45'e ertelenen Parti Meclisi'nde oylanacak.

MYK toplantısı sürerken başta Gerçek Gündem olmak üzere, çeşitli internet sitelerinde ve sosyal medya platformlarında 'MYK'dan sızan liste' haberleri yayınlanmaya başladı. Genel Merkez kaynakları, yoğun teknik önlemler nedeniyle süren MYK toplantısından bilgi sızmasının mümkün olmadığını aktardı.

Gazeteci yazar Gürkan Hacır da Parti Meclisi toplantısı hakkında "Chp Pm nin başlamasına 3 saatten az bir süre kaldı. Çok fazla bilgi kirliliği var. Bu arada PM toplantısı sürerken dışarı bilgi sızmasını önlemek için Jammer konulacak." paylaşımında bulundu.

GÖKMEN ULU İDDİASI

Öte yandan, basına sızdığı iddia edilen MYK listelerinde Dikili için Adil Kırgöz isminin geçmesi de büyük yankı uyandırdı. Parti Merkezi'nden isimler 'Gökmen Ulu'nu n da aday adayı olduğu bir ilçede tek ismin konuşulması imkansız. Böyle bir şey mümkün değil. İzmirliler bilgi kirliliğine ve manipülatif listelere dikkat etmeli' yorumunda bulundu. 

Editör: Haber Merkezi