TUGAY CAN / İZ GAZETE - Siyasi partiler, Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçimler hazırlıkları için hazırlıklarını sürdürürken, AKP bugün gerçekleşen grup toplantısında 21 ilin belediye başkan adayını açıkladı. AKP Genel Başkanı Erdoğan, İzmir’den ise ‘İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez’ açıklaması ile tepki çeken eski bakan Nihat Zeybekci’nin aday gösterileceğini açıkladı.

Zeybekci’nin adaylığına İzmir’den tepkiler yükseldi. AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Nihat Zeybekci’yi belirlemesini, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Sevda Erdan Kılıç gazetemize değerlendirdi;

Kılıç, AKP’nin her fırsatta İzmir’i ötekileştirdiğine dikkat çekerken, İzmirlinin ödediği verginin İzmir’e dönmediğini söyledi. Kılıç şunları söyledi;

‘Siz önce oy getirin sonra hizmet getirelim’ diyenler, kentin taleplerini görmezden gelip, dosyaları masanın altına atanlar. Şimdi çıkmış; “İzmir ile kucaklaşmaya, kendimizi adamaya geliyoruz’ diyorsunuz. Biz sizin daha önce ağızlarınızdan dökülen;İrfanı eksik, sümüklü çocuk dedikten sonra ‘Gavur İzmir’ ithamlarınızı unutmadık.Çağdaş, Atatürkçü, vatansever, yaşam tarzını koruyan, emekçi ve ötekileştirdiğiniz İzmirliler de unutmadı! Beş yıl önce sandıktan nasıl en güzel cevabı verdiyse İzmir, ithal Denizli Belediyesi eski Başkanı Nihat Zeybekçi’ye de verecektir.”

‘SAYESİNDE CHP İZMİR’DE REKOR OY KIRACAK’

Sosyal medyadan açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski milletvekili Zeynep Altıok ise, “Türkiye'nin gördüğü en beceriksiz ekonomi bakanı, Akp'nin İzmir BŞB adayı oldu. Bakanken yaptığı her açıklamasıyla dolara rekor kırdıran Nihat Zeybekci'nin aynı performansı İzmir adayı olarak da göstereceğine eminim. Sayesinde CHP İzmir'de de rekor kıracak... Hayırlı olsun! Türkiye'nin gördüğü en beceriksiz ekonomi bakanı, Akp'nin İzmir BŞB adayı oldu. Bakanken yaptığı her açıklamasıyla dolara rekor kırdıran Nihat Zeybekci'nin aynı performansı İzmir adayı olarak da göstereceğine eminim. Sayesinde CHP İzmir'de de rekor kıracak... Hayırlı olsun!” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi