Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel’in çağrısı ile Karşıyaka’daki siyasi partilerin başkan ve temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıda siyasi partilerin oy birliği ile aldığı karara göre hastane, okul ve ibadethane yakınlarında mobil araçlarla müzik yayını yapılmayacak, ilçe başkanlıkları ve seçim irtibat büroları dışında pankart ve bayrak asılmayacak.

Seçim öncesi gökyüzünü göstermeyecek sıklıkta yapılan bayraklamalar, duvarlara asılan pankartlar, flamalar, cadde ve sokaklarda dolaşan her birinden farklı bir partinin ya da adayın şarkısının çalındığı mobil araçlar, seçmeni etkilemek adına yapılan propaganda yöntemi olarak kullanılsa da görüntü ve gürültü kirliliğini de beraberinde getiriyor.

Alınan kararlar gereği Karşıyaka sınırları içinde siyasi partilerin ilçe başkanlıkları ve seçim irtibat büroları dışında herhangi bir yerde bayraklama, pankartlama, afişleme yapmayacaklar, hastane okul ve ibadethanelerin yakınlarından geçen ses düzenli araçların seslerini kısacaklar.

“KARŞIYAKA'NIN BUNA ÖRNEK VE ÖNCÜ OLMASINDAN MEMNUNİYET DUYDUM”

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka’daki 5 yıllık görevi süresince Karşıyaka’daki siyasi parti yöneticilerinin bu güzel duyarlılığı gösterdiğini bu nedenle hepsine tek tek teşekkür ettiğini belirterek şunları söyledi. “Bayraklar, yerlerde broşürler, müzik sistemli araçlar görüntü ve gürültü kirliliği yaratıyor. İlçemizde yaşlı, hasta, bebeği olan vatandaşlarımız, ders çalışan öğrencilerimiz var. Yapılan bir iş birilerini rahatsız etmemeli. Duyarlılıklar göz önüne alınmalı. Tüm parti yöneticileri oybirliği ile bu konuda adeta centilmenlik anlaşması yaptı. Karşıyaka'nın buna örnek ve öncü olmasından memnuniyet duydum"

Kaymakamlıkta yapılan toplantıya Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Metin Esen, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, AKP Başkanı İsmail Çiftçioğlu, MHP İlçe Başkanı Akif Yılmaz, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeki Kaya, HDP İlçe Eş Başkanı Emine Akyol katıldı.

Editör: Haber Merkezi