ATA BİLGİNPERK/İZGAZETE - MHP lideri Devlet Bahçeli ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un idamı ülkede çocuklara, kadınlara yönelik artan suçlar minvalinde getirilebileceğini ifade ettiğini belirten Çepni, “Kadına yönelik suçlarda devletlerin yükümlülüklerini ifade eden İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmayı hedefleyenler bunlar değilmiş gibi. Mevcut yasaları dahi uygulamayarak kadına yönelik taciz, tecavüz ve cinayetlerin önünü açan bunlar değişmiş gibi. Sokakları doldurdukları çetelerle her gün Kürtlerin, Suriyelilerin katledilmesine neden olan bu iktidar anlayışı değilmiş gibi” diyerek bu durumu çelişkili bulduğunu belirtti.

“Yönetme krizini gizlemeye çalışıyorlar”
Murat Çepni, Hükümetin içinde bulunduğu krizi gizlemek için bu konuyu gündeme getirdiğini belirterek, “Saray bu çıkışıyla yönetme krizini aşmak telaşındadır. Ayasofya yetmedi, doğalgaz müjdesi yetmedi, sınır ötesi operasyonlar yetmedi, fetih destanları yetmedi. Kendi kitlesini faşist şiddet, ırkçılık üzerinden konsolide etmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı. 

Son dönemde yaşanan ırkçı saldırı ve cinayetlerin de bu siyasetin sonucu olduğunu söyleyen Çepni, “İktidar yönetemedikçe ırkçı, milliyetçi siyaseti tırmandırıyor. Çünkü bu siyaset tüm pislikleri, suçları pekala örtebiliyor.” dedi.

“Amaçlarına ulaşamayacaklar”

İktidarın muhaliflere yönelik tutumuna da değinen Çepni,”Hali hazırda saray hukuku zaten muhaliflerin sadece kalemini kırmıyor. Bunun dışında her şeyi yapıyor. Uydurma komplolarla yüzlerce yıl ceza verebiliyor, içeriği belli olmayan kararnamelerle binlerce insanı işsiz, aç bırakabiliyor. Daha ne istiyor saray faşist koalisyonu, işi uzatmadan infaz etmek istiyor” dedi.

Bu sebeple idam gündeminin halkın değil, hükümetin yararına olan bir gündem olduğunu söyleyen Çepni, son olarak “Tam da 12 Eylül’ün 40. Yılında gündeme getirilmesi sola, devrimcilere, sosyalistlere, Kürtlere  bir göz dağıdır. Örnek aldıkları İran’dır. 12 Eylül faşist darbesi nasıl mücadeleyi yok edemediyse, halkların özgürlük mücadelesini kıramadıysa, mevcut faşist terörün de amacına ulaşamayacağını bir kez daha ifade edelim. İdam getireceğiz diyenler unutmasın ki halka karşı açılmış bir savaşı hiç bir diktatörlük ilelebet kazanamamıştır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi