KHK ile işinden olan ve işini geri almak için açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen'in tahliye edilmesini birçok kesim sevinçle karşılandı. Birçok önemli isim bu konuda yorumlarını sosyal medya hesabından paylaşırken, İzmir'in öne çıkan siyasi figürleri Gülmen'in tahliyesini nasıl değerlendirdi? 

İŞLERİNE DÖNMELERİ GEREK 

NuriyeveSemihBizizBizHalkız ve NuriyeveSemihyaşasın hashtagiyle paylaşılan gönderilerde Mustafa Balbay'ın  "Nuriye Gülmen'in gerçek tahliyesi, hapishaneden öğrencilerine doğru yola çıkmasıdır." paylaşımıyla Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine dönmesi gerektiğini vurgularken , CHP bir diğer İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın yaptığı "Nuriye Gülmen'e 6 yıl 3 ay ceza verip tahliyesine, Semih Özakça'nın beraatine karar verildi. Nuriye ve Semih yaşasın!" paylaşım sosyal medyada birçok olumlu tepkiler aldı. 

Olumlu tepkilerin geldiği bir diğer isim olan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise "İnsanlık onuru zindanları, gelecek nesillere ve işine olan inancı ise faşizmi yendi... Son sözü yine direnenler söyledi; Nuriye Gülmen tahliye edildi." Paylaşımıyla Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğrafına yer verdi. 

ŞİİRLİ  KUTLAMA

Nuriye Gülmen'in tahliyesini en içten kutlayanlardan bir tanesi de Zeynep Altıok Akatlı'ydı. Akatlı, Gülmen'in tahliyesini  "Gülümse, hadi gülümse/Bulutlar gitsin/ Yoksa ben nasıl yenilenirim /Hadi gülümse..." mısraları ile müjdelerken "Sırada beraat etmesi ve işe iadesi var.! Ne umutlarımız tükenir ne de yarınlar.. #NuriyeveSemihBizizBizHalkız" ifadelerine yer verdiği paylaşımda bir de Nuriye Gülmen'in fotoğrafına yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi