Türkiye’nin çalışan ve üreten kesimlerinin üretimden hak ettikleri payı alamadığını söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “Erdoğan bir takım vaatlerle halkı kandırmaya çalışıyor. Her türlü güce sahip. Elini tutan mı var? Kış lastiği için bir KHK çıkarmayı biliyorsun da; işçinin, emekçinin hakkı için neden KHK çıkarmıyorsun? Hadi gel çıkar. Polise, diyanet personeline, öğretmene 3600 ek gösterge diyor, bunları vaat ediyor. Niye 24 Haziran’ı bekliyorsun? Gel 3600 ek göstergeyi KHK ile çıkar. 16 yıldır niye yapmadınız? Hiçbir şekilde emekçiyi, emeği, işçiyi, memuru, esnafı düşünmeyen sadece büyük sermaye gruplarını ve kendi yandaşlarının cebini doldurması için her şeyi yapan ve her türlü önlemi alan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu iktidara artık dur tamam demenin zamanı geldi” dedi.

“SEÇİMLERİ KAZANACAĞIZ VE BİR ARADA KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ”

Türkiye'nin bugün AKP iktidarından kurtuluşun arifesinde olduğunu belirten Sındır, “Hepimiz bir nefer gibi çalışacağız. Seçimleri kazanacağız ve bir arada kardeşçe yaşayacağız. Etnik kimliklerimizi, inanç kimliklerimizi, yöre kimliklerimizi bizi ayrıştıran değil zenginleştiren değerler olarak görüp, önce insan temelinde bir arada hayatı paylaşacağız. Artık sokaklarımızda çatık kaşlı, suratı asık, bezmiş, umutsuz, gelecekten umudunu yitirmiş insanları görmek istemiyoruz. Gülen yüzlü, kimi görürse merhaba, nasılsınız diyen birbirine sarılan bir toplumu yeniden, el ele yaratacağız. Sizlere de bu anlamda önemli görevler düşüyor. Şüphesiz aziz milletimiz kaderini tek bir kişiye, tek bir aileye teslim etmeyecek, parti devleti anlayışına boyun eğmeyecek, cesaret ve adalet duygusuna sahip” dedi.

“ESNAFI GÖRMEYENE OY VERMEYİN!”

Esnaf ziyaretleri esnasında, esnafın ve KOBİ’leri borç ve vergi yükü altında ezildiğini, yüksek maliyetler nedeniyle zarar edip üretimden çekildiğini söyleyen Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bugüne kadar mağdurun, hakkı yenenin yanında olduk. Esnafımızın borç ve vergi yükü altında ezildiğini görmeyen, yüksek maliyetler nedeniyle zarar etmesini umursamayan iktidara oy vermeyin. Esnafın, vergi ve kredi borçlarını ödeyememesine aldırmayan, sattığı malın yerine yenisini koyamamasını umursamayan iktidara inanmayın. Türkiye’yi üretimsizliğe sürükleyen iktidarın sandıktan çıkmasına izin vermeyin. Bugün 16 milyon insanımızın yoksul, 6 milyon insanımızın işsiz bu tabloyu yaratanlara oy vermeyin. Emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm yoksullardan yana olan bir geleceği birlikte inşa edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi