Araştırma Komisyonunda CHP adına İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu yer alacak.

“ÜRETİCİMİZE SAHİP ÇIKMAK DEMEK TOPRAĞA, VATANA SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR”

Üzüm üreticileri ve sektör temsilcileri ile çalışmaları yapacak olan Komisyon üyesi Kamil Okyay Sındır Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “CHP olarak üreticilerimizin sorunlarını her platformda dile getirdik. Bütün çiftçilerimizin yanında olduk. Üreticilerimizin yüksek maliyetler altında üretim yapamaz olduğunu Meclis kürsüsünden de meydanlarda da söyledik. Üreticimize sahip çıkmak demek toprağa sahip çıkmak vatana sahip çıkmakla eşdeğer olduğunu haykırdık. Fakat gelinen noktada AKP’nin yanlış politikaları ile ülkemiz tarımının ve üreticilerimizin geldiği nokta belli. Bu anlamda Meclis’te üzüm üreticilerimizin sorunlarının araştırılması ve çözüm yollarının belirlenmesi meselenin Meclis’te grubu bulunan partiler tarafından sahiplenilmesinin örnek olmasını dilerim. Bunun diğer ürünlerimizde de fındık, narenciye, zeytin, ayçiçeği ve diğer ürün çeşitlerine de emsal teşkil etmesini bekliyoruz” dedi.

“BEN YAPTIM OLDU İLE SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ!”

Sorunların çözüm yerinin Meclis olduğunu ve her türlü sorunun üstesinden gelmek için ortak aklın zorunlu olduğunu belirten Sındır sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz yıllardır el birliği içinde, ortak akıl ile milletimizin her türlü sorunun üstesinden gelebileceğimizi ifade ettik. Çünkü 80 milyon yurttaşımızın iradesi Meclis’te temsil edilmekte. İktidarı ile muhalefeti ile ulusal çıkarlarımızın korunması, vatandaşlarımızın sorunlarının giderilmesi konusunda azami müştereklerde bir araya gelebilmeliyiz. Milletimizin derdiyle hemhal olup vatandaşlarımızın esenlik içinde çağdaşlarının eriştiği refah seviyesine erişmesine el birliği ile katkı koyabilmeliyiz. Millet memleket konularında, tek başına ben yaptım oldu ile sorunlar çözülmez, kaldı ki sonradan bunun telafisi mümkün olmaz. Bu anlamda Yüce Meclis’imizin, halkımızın sorunlarına yönelik tenkit ve teşhislerini iktidarın dikkate alması ve bundan yararlanması milletimizin ve ülkemizin menfaatinedir.”

Editör: Haber Merkezi