CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Barolar yasasının görüşüldüğü Meclis Çankaya kapısında Baro Başkanlarını ziyaret ederek destek verdi. Uzun süre baro başkanlarıyla sohbet eden Sındır, Bu yasanın çıkmaması için ellerinden gelen her şeyi yine hukuk içinde yapmaya kararlı olduklarını söyledi. 

BÖLÜNMEYE İZİN YOK

Evrensel hukukun temel taşı olan Savunmaya, ’savunma hakkı’ vermeyenlere de bir gün savunmaya ihtiyaç duyacağını vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “TBMM Adalet Komisyonunda baroların bölünmesine neden olacak olan kanun teklifi görüşmelerinde yargının tek demokratik ayağı savunmanın söz söylemesine izin verilmedi. Yani; Savunmaya  savunma hakkı verilmedi. Milletin Meclisi milletine kapalı! Adalete giden yol savunma hakkından geçer. Bu yola engel koyanlar; demokrasiden korkan, hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunu getirmek isteyenlerdir. Yargının tek demokratik ayağı kalan Savunma’ya mesleğini dahi savunma hakkı vermeyenler, o savunmaya elbet ihtiyaç duyacak. Baroların bölünmesine yol açacak olan yasa teklifi Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. CHP olarak tüm milletvekillerimizle ayrışmaya, bölünmeye izin vermeyeceğiz. Anayasa’nın, TBMM iç tüzüğünün ve Milletimizin vermiş olduğu yetkileri sonuna kadar kullanacağız..” sözleriyle kararlılıklarını dile getirdi.

GEÇMİŞ OLSUN SAKARYA

Sakarya Hendek’de havai fişek fabrikasında ki patlama sonucu ölü ve yaralıların olmasından duyduğu üzüntülerini de dile getiren Sındır,“Yüreklerimiz Sakarya'da... Hendek ilçemizdeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı işçilerimize acil şifalar dilerim... Temennimiz can kaybının ve yaralılarının artmaması dileklerimle bütün Sakaryalılara  ve ülkemize geçmiş olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi