Milletvekili  Sındır, 24 Haziran erken genel  seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden birbirinden açıklamalarda bulundu.Cumhuriyet Halk Partisi  Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin söylemleri özelinde net ifadeler kullanan Sındır ayrıca parti içi mesajlar da verdi.

VATANDAŞ SİZİ BENİMSEMİŞSE İNSANIN KENDİSİ DE HEYECAN DUYUYOR
 

Partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin miting ve programlarındaki performansını değerlendiren Sındır, “Edirne’de miting yaptı sonrasında Türkiye’nin bir ucu olan Hakkari’ye gitti. Bunu çok önemsiyorum. Daha sonra Karadeniz, Ege ve şimdi de Konya’ya İç Anadolu’ya gidiyor. Kullandığı birleştirici dil çok önemli. Ülkenin AKP iktidarıyla kutuplaştırılmasının ardından bu dile ihtiyaç var. Sayın İnce’nin vurgusu, ‘biz milletiz’ şeklinde. ‘Ben Erdoğan’a cevap vermeyeceğim’ diyor. Ülkeyi normal bir geleceğe götürmek istiyoruz vizyonuyla ortaya çıktı. Gayet iyi gidiyor. Ben belediye başkanı seçildiğim süreçte alana indiğim günleri hatırlıyorum. Seçime yaklaştıkça kalabalıklar sokaklara taşıyor ve doğal mitinglere dönüşüyordu. Vatandaş sizi benimsemişse insanın kendisi de heyecan duyuyor” dedi.

MUHARREM İNCE BU SEÇİMDEN BİRİNCİ ÇIKACAKTIR
Sındır, İnce’nin seçimde birini olacağını söylerken, “İkinci sırayı kabullenmek bile içimi sızlatıyor. Niye ikinci? İnce birinci çıkacak. Erdoğan’ın birinci olacağı hafızalarımıza kazınmış. Bunun üzerine yorum yapmak ve kabullenmişlik bile içimi acıtır. Muharrem İnce bu seçimden birinci çıkacaktır. Sayın Meral Akşener’in de birinci çıkması benim için fark etmez. Türkiye’nin normalleşmesi ve ülkeye getirilen tahribatın ortadan kaldırılması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

ADAYLIK BAŞVURUSU HAKKIDIR
 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu eski Başkanı Ekrem Demirtaş’ın CHP’den milletvekili aday adayı olmasını ve sonrasında parti içinden gelen tepkileri değerlendiren Sındır, “Demirtaş’ın adaylık başvurusu hakkıdır. Ticaret odası görevini devretmiş. Kendisine bir siyasi alan açmaya ve oda başkanlığı döneminde yapamadığını yapma çabası olarak görmek lazım. Partimize yönelik tutum ve davranışları mutlaka değerlendirilecektir, masaya yatırılacaktır. Partimizin organları karar verecektir” dedi.

ÖN SEÇİMLE GELİRİM ÖN SEÇİMLE GİDERİM


Sındır aday belirleme süreci hakkında, “Seçim kararı sonrasında genel başkanımıza ilk gidip ön seçim yapılsın diyen biriyim. Mümkünse örgüte sorulsun dedim. Adayların belirlenmesi sonrasında rahatsızlığı önler diye düşündüm. Ama merkez yoklaması yetkisi vardır. Bu karar alındı ve almakta haklıdır da. Benim görüşüm üyelerimizin bu konudaki kararı önemlidir. Ön seçimle gelirim ön seçimle giderim. Örgüt ister ya da istemez. İki dönem aday gösterilmiş bir kişiyim. Parti yönetimimiz elinden geldiğince adayları hatasız, kusursuz, herhangi bir eleştiriye maruz bırakmadan belirleme çabası içinde. Örgütlere soruyorlar. Kadın ve gençlik kollarımızın görüşleri alınıyor. İzmir’de kapalı zarfta isim vermeleri istendi. En doğru isimlerin ortaya çıkacağı liste olacaktır. Bunların üstünde çok fazla durmamamız gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi