İZ GAZETE - Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve İmtiyaz sahibi Cihan Samgar ile sohbet eden CHP milletvekili Kamil Okyay Sındır, yaklaşan yerel seçimleri ve Cumhur İttifakı’nın İzmir’de gerçekleştirdiği mitingi değerlendirdi.

İzmir’de dün gerçekleştiren Cumhur İttifakı’nın mitingini  değerlendiren Sındır, “Bu mitingin İzmir halkına yönelik bir mesaj taşıdığını düşünmüyorum. Bu miting üzerinden Türkiye’ye mesaj vermeye çalıştılar. İzmir’de sonucu değiştiremeyeceklerini biliyorlar. İzmir’de böylesi nefret dilinin, ters tepeceğinin farkındadırlar. Bu mitingdeki söylemler, kendilerinden olmayanları terörist ilan eden, hakaret içerikli sözlerle ötekileştiren nefret dili İzmirli tarafından şiddetle reddedilen bir dildir." ifadelerini kullandı.

'GEREKEN YANIT SANDIKTA VERİLECEK'

AKP’nin yarattığı nefret söylemlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunacağının altını çizen CHP’li Sındır:”Millet İttifakı’nın demoraksiye, barışa, kardeşliğe inanan tüm yurtseverlerin daha da güçleneceği bir mitinge dönüşmüştür. Vatandaşlarımız AKP’nin genel başkanının  nefret söylemlerinden rahatsız durumda. Geçmişte AKP’ye oy vermiş insanları bile rahatsız eder hale gelmiştir. Türkiye’yi bölen, kutuplaştıran ve bunu üzerinden de demokrasiden uzaklaştıran bu söylemlerden ülkemizin bir an önce kurtulması gerekiyor. Bu seçimlerde de milletimiz gereken yanıtını sandıkta verecektir.” dedi.

'GİTME ZAMANI GELDİ'

31 Mart seçimlerine kısa bir süre kala, alanlarda değişiklik havasının farklı olduğunu söyleyen Sındır, “ Çeşitli basın yayın organlarında yayınlanan değerlendirmelerde, birçok ilde bu seçimlerde zaferle çıkacağız. Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı bu üslup korku ve endişenin diline yansımadır. Sayın Bahçeli’nin de beka sorununu tekrarlayarak, olmayan sorunu varmış gibi gösterip, insanların aklını çelmesinin nafile olduğunu görmesi lazım. Devletin demokrasi sorunu olur ama beka sorunu olmaz. Olursa da onların kendi beka sorunu olur.  Bu milletin tepesinden gitme zamanı geldi." ifadelerini kullandı.

İZMİRLİ TARIM BAKANINA TEPKİ

Ülkede son zamanlarda uygulanan tarım politikaları ve İzmirli Tarım Bakanı’nın yaklaşımlarını eleştiren Sındır, “Üreticiye, kendi kanunun da 42 milyar destek verme zorunluluğu varken, 16.9 milyar desteği çok görmesi, hem suç hem de insanları kandırmaktır. Bu yüzden üreticimiz ve çiftçimiz bu seçimlerde kandırılamayacağını gösterecektir. Bir tarım bakanı neden ekilebilir arazilerin ekilmediğini, patates soğan, tütün, buğday gibi birçok ürününün ithal ettiğini sorgulaması gerekirken, ülkeyi ithalat tehdidiyle istifçi terbiye etme çabasından vazgeçmeleri gerekiyor. Türkiye’yi kendine yeter konumuna getirmesi gerekir. Bununla uğraşsınlar. Üreticiyi yok eden ve çiftçiyi yok sayan uygulamalardan vazgeçilmeli." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi