CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısın’da 'Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Merkezi’ hedef alıp toplantıdan ayrılan Kocaoğlu’na, Milletvekili Sındır’dan sert tepki geldi. Sındır’ın konuşmasını yaptıktan sonra ara verilen danışma kurulundan ayrılan Kocaoğlu hakkında, “Genel Başkanımıza Kocaoğlu’nun eleştirileri acımasızcadır. Doğruları da yoktur. Bu kürsü yalan söyleme kürsüsü değil! Söylediklerine karşı yanıtları duymak istemeyip, konuşup terk edip gitmek olmaz.” dediği öğrenildi. 

Kocaoğlu, partinin ekonomi ve dış politikada öneri oluşturmadığını eleştirdi, bazı genel başkan yardımcılarının 24 Haziran gecesinde tiyatro oynadığını ifade etti. Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran gecesi Genel Merkez’de olmadığını ima etti. Kocaoğlu Genel Merkez'de siyaset mutfağının olmadığı eleştirisini getirdi. Kocaoğlu, yerel seçimleri göstererek kurultayın yapılmamasının bahane olmayacağını ifade etti. Kocaoğlu, ön seçim noktasında ise üyeyle yapılmasının sağlıklı olmayacağını öne sürdü.

SINDIR’DAN TEPKİ!

Kocaoğlu’nun sözleri sonrası CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Kocaoğlu’na yanıt vermek adına söz istedi. Divan başkanı olan İl Başkanı Deniz Yücel’in toplantıya ara vereceklerini duyururken, Kocaoğlu da Edremit’teki bir program nedeniyle danışma kurulundan ayrılacağını söyledi. Sındır, hem Kocaoğlu’nun ayrılışına hem de toplantıya ara verilmesine tepki gösterdi. 20 dakikalık aradan sonra kürsüye gelen Sındır, Kocaoğlu’nun Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Merkeze yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Sındır’ın şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

'CANI İSTEDİĞİ ZAMAN GİDER' DİYE BİR MADDE YOK!

Ara verdikten sonra burada olmayan bazı isimlerin ne amaçla buraya geldiği ortaya çıktı.Partimizin bir tüzüğü var. Tüzüğe dayalı yönetmelikler var. Bu tüzük ve yönetmelikte danışma kurullarının nasıl uygulanacağı açık yazılı... PM üyeleri ve vekiller dilediklerinde söz alır. Konuşur. Benim öyle derdim yoktu ama şimdi var. Bu divan bu yönetmeliği uygulamadı. Yönetmelik Büyükşehir Başkanına özel yetki vermemiştir. 'Canı istediği zaman konuşur, canı istediği zaman gider' diye bir madde yok! Bu kürsü danışma kurulunun kürsüsü... Parti içi meseleleri konuşmamız gerek. Yapıcı eleştiri yapmamız gerek, yıkıcı değil. Eleştiriyi yıkıcı anlamda yaparsanız partiyi yok etmeye götürür. Yapıcı eleştirilerle partiyi yönetenler gereken dersleri alır. Esas olan partiyi iktidara götürecek yol ve o yola giderken yöntemin tartışılması konuşulması. Genel Başkanımıza Kocaoğlu’nun eleştirileri acımasızcadır. Doğruları da yoktur. Genel Başkanımızın MYK’da PM’de 9 saat Divan’da oturup ara vermeden yönettiğini biliyorum. Bir şey yemeden çayla duruyor. Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından ara verilmesi ben de başka düşünceleri çağrıştırıyor. Doğru değildi arkadaşlar. Sen bu kürsüye geleceksin. Danışma kurulunun önemini söyleyeceksin. Partiyi önemsediğini söyleyeceksin ama bu partinin en önemli toplantısını danışma kurulunu ‘Edremit’te bir etkinliğe gitmem gerekir’ diyerek terk edeceksin. Söylediklerine karşı yanıtları duymak istemeyip, konuşup terk edip gitmek olmaz. Olağanüstü kurultay için imza toplanmaya çalışıldı. Demokratik haktır. 1242 delegemiz var. Seçilmiş doğal hepsi 1242... Bunların 604’ünün dışındaki delegeler imza vermedi... Onların imza vermemekle düşüncelerinin hiç mi hakkı yok hiç mi önemi yok kurultay yapılmasın noktasında. Kurultay eminim yapılacaktır yerel seçimler sonrasında...Genel Başkan mutlaka yapacaktır. Hiç şüphem yok. Ancak şu kurultay ve imza meselesini seçimin hemen ertesinde dillendirmeye başlamak yanlış.

BU NASIL BİR YALANDIR!

Bu kürsü yalan söyleme kürsüsü değil! Doğruları konuşacağız. Kocaoğlu Genel Başkan seçim gecesi Genel Merkez’de değil evden takip ettiğine yönelik yalan söyledi. Genel Başkan sabaha karşı evine gitti Genel Merkez’den... Bu nasıl bir yalandır! Ön seçim şöyle olmalıymış böyle olmalıymış. Kimsenin isteğine göre arzusuna göre ön seçim olmaz. Ön seçimin nasıl olacağı siyasi partililer kanununda yazılıdır. Bütün üyelerin katılımıyla yapılır. Kimse engelleyemez. Burada şöyle yapılır böyle yapılır demek yanlış. Parti yapmak istemiyor anlamını taşır bu sözler. Haksız bir ithamdır. Kocaoğlu’nun bütün adaylıkları merkez yoklaması ve atamadır. Yerel seçimler için ön seçimi engelleyen bir durum var mı. Hayır. PM karar verecek hangi seçim çevresinde adayın nasıl belli olacağını. Ben ön seçime karşı değilim. Ön seçimden çıkarak vekil seçildim. Çok isterim üyelerin tamamıyla Büyükşehir Adayı belirlensin. Demokrasi ön seçim tüzüğümüzde var. Ön seçim olup olmayacağının kararını PM verecek.

MUTFAĞI YOK NE DEMEK!

Kocaoğlu parti olarak dış politikada bir şey yapmadığımızı söyledi.CHP dış politika strateji belgesi hazırladı... Bu parti tarihinde bir ilkti... Genel Başkanımız başkanlığında hazırlandı. Siyaset mutfağı yok ne demek? Bu nasıl bir ithamdır. Bu nasıl bir sözdür. Nasıl bir partililiktir. Partinin siyaset mutfağında bir çok rapor hazırlandı. Arama konferansları yapıldı. Bir kalemde siyaset mutfağı yok demek ne demek. Genel Başkan Yardımcılarına ‘tiyatro oynuyor’ demek Büyükşehir Belediye Başkanını bırak partiliye yakışmaz.”

PARTİ İÇİ BİRLİK MESAJI

Sındır’ın parti içi birlik beraberlik mesajları da verdiği belirtildi. Sındır’ın, “ İmza toplayan arkadaşların ‘Şu seçimler bitsin bu yönetimin hesabını nasılsa sorarız’ düşüncesinin anlamı ben bu seçimlerde başarısızlık istiyorum demektir. Bu büyük bir yanlıştır. Rica ediyorum. Bu kurultay meselesini bir kenara bırakalım. Artık kurultay yok. Genel Başkanımız, MYK’mız ve örgütümüzle biriz güçlüyüz iktidara yürüyoruz demeliyiz.” dediği öğrenildi.

GERÇEK İZMİR

Editör: Haber Merkezi