TUGAY CAN / İZ GAZETE - Meclis Bütçe görüşmelerinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Bu bütçe halkın, işçinin emekçinin, çalışanların, emeklilikte yaşa takılanların, ataması yapılmamış yüzbinlerce öğretmenin, bütçesi değildir. Cumhurbaşkanlığı bütçesi artarken, halkın bütçesi azalmaktadır. Bu bütçe, faiz lobilerinin, rantın bütçesidir.” dedi.

Anayasadaki hükümler ortadan kaldırıldığını söyleyen Sındır,  “2019 yılı bütçesi üzerine konuşma yapıyoruz. Peki Cumhurbaşkanı neden bütçesini savunmuyor. Cumhurbaşkanı yardımcılarının, Cumhurbaşkanı adına savunma yetkisi yok. İrade temsilcisi olarak yer almıyorlar.” ifadelerini kullandı.

‘HÜKUMET YETKİLİLERİNİ BULAMIYORUZ’

Sındır, “Bizler vekiller olarak denge denetleme olarak sorularımıza yanıt verecek hükumet yetkililerini bulamıyoruz. Meclise birçok soru önerge verdik. Ancak soru önergelerine herhangi bir yanıt gelmiyor. Sayıştay raporları ortada. Birçok kamu idaresi Sayıştay tarafından belirlenen mali raporları bile vermiyor.” dedi.

‘HAKAN FİDAN MESELESİNİ GEÇİŞTİREMEZSİNİZ’

Kamu yatırımlarında siyasi kayırmacılık söz konusu olduğunu kaydeden Sındır,

Bizler Yürütmeyi denetlemekle mükellefiz. Hakan Fidan ABD’ye gidip senatoya Kaşıkçı cinayeti ile ilgili bilgi veriyor. Cumhurbaşkanı haberim yok diyor. Böyle bir meseleyi geçiştirme hakkına sahip değildir. Giden kişilerin ne için gittiğinden ne yazık ki haberi yok. Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile alınamayan yetkileri bütçe kanunu ile almaya gayret ettiklerini görüyoruz.” diye konuştu.

Sındır sözlerini şöyle tamamladı: 

“Bu bütçe halkın, işçinin emekçinin, çalışanların, emeklilikte yaşa takılanların, ataması yapılmamış yüzbinlerce öğretmenin, bütçesi değildir. Cumhurbaşkanlığı bütçesi artarken, halkın bütçesi azalmaktadır. Bu bütçe, faiz lobilerinin, rantın bütçesidir.” 

Editör: Haber Merkezi