Havra Sokağındaki Old Town Otel’de gerçekleşen buluşmada CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ‘İktidara Giden Yol’ başlıklı konuda insan odaklı, katılımcı yönetim anlayışını ve sosyal demokrat belediyeciliği anlattı, AKP iktidarını sert sözlerle eleştirdi.

“KATILIMCI VE SAYDAM BİR YÖNETİM ANLAYIŞI!”

Konuşmasına genel iktidara giden yolun yerel iktidardan geçtiğini vurgulayarak başlayan Sındır, “Genel iktidara giden yolun başarıyla uygulanan insan odaklı ve katılımcı bir yerel yönetim programından geçtiğini unutmamamız gerekiyor. Ekonomik, siyasal, sosyolojik, kültürel ve teknik sorunları çözmek yerel yönetimlerde katılımcı ve saydam bir yönetim anlayışını sergilemekten,  sorumlu, yetkili ve hesap verebilir olmaktan, sorunlara ve çözümlere vatandaşlara dokunarak çareler üretmekten geçiyor. Yurttaşlar kadar kenti bilen tanıyan sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin de kent yönetime etkin katılımını sağlamak çok önemli” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLER BUGÜN ARTIK RANTSAL DÖNÜŞÜM”

Daha yaşanılabilir kentler yaratmanın önemine değinerek konuşmasına devam eden Sındır, “Ülkemizde yoğun iç göç baskısı altında kalan kentlerimizde, plansız yapılaşma, ruhsatsız yapılaşma sadece kentlerimizi estetik açıdan ve kent kültürü açısından değil aynı zamanda insanımızın yaşam kalitesini, refahını, huzurunu ve mutluluğunu da olumsuz açıdan etkiliyor. Kentsel dönüşümler bugün artık rantsal dönüşüm halini aldı. Sözde kentsel dönüşüm adı altında, kent kimliğini yok eden, kentin siluetini ve estetiğini ortadan kaldıran ve çok yüksek maliyetleri ile orada yaşayan insanlarımızın edinebilmesi imkansız olan konutlarla oluşan rantın dönüşümü nedeniyle insanlarımızın yaşam hakları ellerinden alınıyor. CHP’li belediyeler olarak sosyal demokrat kimliğimizle fırsat eşitliği yaratmak, gelir adaletine ve sosyal güvenliğe dayalı olan bir yönetim anlayışla yerel yönetimlerde sağladığımız başarılarımız genel iktidara giden yolda kilometre taşı olmaktadır. Bizler yerel yönetimlerde kentin kimliğine, estetiğine sahip çıkabildiğimiz, insanlarımızın ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarını sağlayabildiğimiz, vatandaşlarımızla sağlıklı bir ilişki kurabildiğimiz ve her daim yanlarında olabildiğimiz sürece yurttaşlarımızın da kesinlikle bizden yana doğru tercih yapacağının bilincindeyiz.” dedi.

“GELECEĞİMİZİ İPOTEK ALTINA ALAN BİR SİYASAL İKTİDAR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Sözlerini AKP iktidarının uyguladığı politikaları sert bir şekilde eleştirerek bitiren CHP’li Sındır, şöyle konuştu: “AKP iktidarı, Kamu Özel Sektör Ortaklığı (KÖO) adı altında sürdürdüğü, uzun vadeli ve çok yüksek fiyatlı devlet garantileri ile normalin en az 4-5 katına mal edilen yatırımlar ile bütün halkımızın ve hatta torunlarımızın geleceğini ipotek altına almaktadır. Ayrıca yüksek binalarla modern kent algısını yaratmaya çalışan ve müteahhitler üzerinden ülkemizi yönetme çabası içinde olan böylesi bir iktidarla mücadele ediyoruz. Sosyal yardımı bir lütuf gibi kullanan bir iktidarla yüz yüzeyiz. Bugün merkezi hükümet siyasal iktidarda kalabilmek adına sosyal yardımları kullanıyor. İktidar yoksulluğu yöneterek, yoksulluk üzerinden vatandaşlarımızın oy tercihini kendisine bağlamak için bir çaba içerisinde. İktidarımızda yetimin hakkı olan her bir kuruşa değer veren, yoksulluğu yöneten değil yoksulluğu ortadan kaldıran; yoksulun, işsizin sorunlarını çözen bir anlayış dün olduğu gibi yarında temel yapı taşımız olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi