TUGAY CAN / İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi’nde mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun belediye başkanlığı için aday olmayacağını açıklamasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı sık anılan bir isim olan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, konuyla ilgili gazetemize verdiği demeçte, “Aday olabilmek için halkta bir karşılığınızın olması gerekir. Bunun için bir talep olması gerekir. Bana gelen mesajlarda, sosyal medyada konuşulanlarda böyle bir talebin söz konusu olduğunu ve artmakta olduğunu görüyorum.” diye konuştu.

‘15 YIL TARİHE GEÇECEK BİR DÖNEMDİR’

Gazetemize ziyareti sırasında gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cihan Samgar ile bir süre sohbet eden Sındır, ardından gazetemizin sorularını yanıtladı.

Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden ‘aday olmayacağım’ açıklamasını gazetemize değerlendirdi. Sındır, “Aziz Bey’e saygı duyuyorum, kendi kararıdır. Bu kararı, enine boyuna, tüm boyutları ile düşünmüştür. İzmir’e 15 yıl hizmet etmiştir, teşekkür etmek lazım. Bornova Belediye Başkanlığı ile başlayan bir süreç. İzmir’e yaptığı yatırımlar, geride bıraktığı eserler, hizmetleri ile hatırlanacaktır. Hayatının on beş yılını, her şeyini, hem zihinsel hem de bedensel olarak, bayram seyran dinlemeden İzmir’e adadı. Bu on beş yıl tarihe geçecek bir dönemdir. İzmir halkına düşen Aziz Bey’e teşekkür etmektir. Kendisi için hayırlısı olsun.” diye konuştu.

‘BU TALEBE KAYITSIZ KALAMIYORUM’

Sındır, çok konuşulan ve “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen gibi ‘Hoca modeli’ İzmir’de de olsun diyenlerin sayısı az değil. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine, “Adayım diyemiyorum. Ancak ön seçim ayrı bir mesele. Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere, MYK’nın ve karar organı olan Parti Meclisi’mizin kararıyla aday olunur. Ancak aday olabilmek için halkta bir karşılığınızın olması gerekir. Bunun için bir talep olması gerekir. Bana gelen mesajlarda, sosyal medyada konuşulanlarda böyle bir talebin söz konusu olduğunu ve artmakta olduğunu görüyorum. Dolayısıyla böyle bir talebe kayıtsız kalmıyorum. Ancak zaman ne gösterir? Süreç ne gösterir? Genel Merkez ne yönde karar verir? Tüm bunları zaman gösterecek.” ifadelerini kullandı.

Kamil Okyay Sındır ayrıca dergimizin bu ayki sayısında ’35 soruda şehrin renkleri’ köşesinin de konuğu olacak. Bu keyifli röportaj da dergimizin Ekim sayısında okurlarla buluşacak.

Editör: Haber Merkezi