İZ GAZETE -  Ezilenlerin Sosyalist Partisi İzmir İl Bürosunda gerçekleştirilen basın açıklamasına HDK Eş Sözcüsü Ayşe Yılmaz, ESP İl Yöneticisi Mahsun Al, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) üyesi Satiye Ok katıldı. SGDK adına açıklama metnini okuyan Hidva Selen, operasyonun 1 Mayıs öncesi yapılmasının Sosyalist gençlere baskı uygulamak amacı taşıdığını belirtti.

“8 MART’TA KADINLARI HEDEF GÖSTEREN ŞİMDİ 1 MAYIS’I HEDEF GÖSTERİYOR”

Selen, sabah saatlerin SGDF üyesi Samet Koç’un gözaltına alınmasıyla ilgili “ Bugün, sabah saatlerinde bir arkadaşımızın evi basılıp, gözaltına alınmıştır. Operasyon sırasında ev dağıtılmış, birçok dergisine el konulmuştur. Biz sosyalist gençlerin ifade özgürlüğü gasp edilmeye, örgütlenme hakkı engellenmeye çalışılmıştır. 8 Mart’ta kadınları hedef gösteren yine aynı zihniyetle 1 Mayıs’ı da hedef gösteriyor. Bütün bunlar yenilginin göstergesidir. Yeniliyorlar, yenildikçe korkuyorlar ve bu yüzden baskıları arttırıyorlar. 1 Mayıs, halkın öfkesini alanlara taşıyacağı için bunu engellemeye çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

“ENGELLEMELERE RAĞMEN 1 MAYIS’TA ALANLARDA OLACAĞIZ”

SGDF adına üyeleri Samet Koç’un derhal serbest bırakılması talebini dile getiren Selen, “Bugün gençliği susturmaya çalışanlar, ifade özgürlüğünü ve örgütlenme hakkını elimizden almaya çalışanlar bunlardan korkmayacağımızı ve geri atmayacağımızı bilsinler. Bizler bütün baskı ve engellemelere rağmen faaliyetlerimize devam edeceğiz ve 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız. Baskılar bizi yıldıramaz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi