İZ GAZETE - Bugün, İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şube binasında düzenlenen toplantıda SGDF adına basın açıklamasını okuyan Alev Özkiraz, dernek üyelerini hedef alan anti-demokratik olarak niteledikleri uygulamalara dikkat çekerek operasyonlar hakkında “İçinden geçtiğimiz süreç tüm demokratik haklara yoğun saldırılar içinde geçti. İfade özgürlüğü, söz ve örgütlenme hakkı, alabildiğine baskı, yasak ve tutuklama üçgeni içinde hapsedildi. Bu anti-demokratik süreç içerisinde derneğimize yapılan siyasi polis operasyonları, kaçırılmalar, şiddetler, tacizler içinden geçtiğimiz sürecin özetidir. İzmir’de ise son 6 aylık dönemde bu tarz vakalar hızla artmıştır. Arkadaşlarımız aileleri aranarak baskı altında bırakılmış, ajanlık yapılması için kaçırılarak darp edilmiş ve hiçbir resmi işlem olmaksızın ‘sohbet’ adı altında arkadaşımız tacize uğramıştır. Polis kontrgerilla yöntemleri ile derneğimizin faaliyetlerini baskılamak istemiştir. “ ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN TOPLUMSAL MUHALEFET BU DURUMUN MUHATABIDIR”

SGDF’nin faaliyetlerine yönelik engellemelerin toplumsal muhalefete yönelen sayısız saldırıların bir parçası olduğunu ifade eden Özkiraz, “Tutuklama ve gözaltı ile engelleyemedikleri faaliyetlerimizi kontrgerilla yöntemleri ile engellemeye kalkışmaktadır. Bu çok iyi anlaşılmalıdır bu sadece SGDF’nin muhatabı olduğu bir saldırı değildir. Anti-demokratik bir sürecin parçasıdır. Dolayısıyla bütün toplumsal muhalefet bu durumun muhatabıdır. Bugün SGDF’nin faaliyetlerine yönelik engellemeler, basına yönelik saldırılar, siyasi partilere yönelik tutuklama dalgası gibi toplumsal muhalefete yönelen sayısız saldırıların bir parçasıdır.” diye konuştu.

Son olaraksa Özkiraz, SGDF’nin  tüm baskılara rağmen eşitlik, özgürlük, adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğini belirterek,  “İzmir’in her sokağında faaliyetlerimiz ısrarla devam edecektir. Tüm duyarlı kamuoyunu bu anti-demokratik uygulamalara ses çıkarmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi