CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi yerli halka “ücretli hale mi getiriyor” başlığını taşıyan bir soru önergesini TBMM Meclis Başkanlığı’na Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması talebiyle teslim etti.

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından geçtiğimiz ay sonu dile getirilen ve önümüzdeki günlerde yapılması planlanan, Çeşme, Bodrum ve Antalya halk plajlarını kapsayacak “halk plajları” ihalesine ilişkin soruları TBMM gündemine taşıdı.

Serter verdiği soru önergesinde “Çeşme, Bodrum, Antalya gibi plajları bu sistemle kiraladığınızda halk aileleri ile beraber hangi denizlerden ve plajlardan yararlanacaktır. Bugün hiç olmazsa girişleri ücretsiz olan plajların yarın bu ihaleler gerçekleştikten sonra ücretli hale gelmeyecek olmasının bir garanti var mıdır? Halkın geçim derdi yaşadığı, ekmeğini, sütünü zor aldığı bugünlerde, onları hiç olmazsa hafta sonu aileleriyle girebilecekleri denizlerden faydalandırmamak, mahrum bırakmak hangi siyasi anlayışa yakışır?” diye sordu.

Söz konusu ihalelerde Bakanlığın plajların işletme sorumluluğunu almayacağını da belirten Serter, plajların sadece fiyatlarının onayı ve kontrolünün bakanlıkta olacak olmasının hizmette aksamalara ve halkta da ciddi soru işaretlerine neden olacağının altını çizdi.

BELEDİYELER BYPASS MI EDİLİYOR

İzmir Milletvekili Serter, verdiği soru önergesinde ayrıca bu ihalelerden sonra plajlara ilişkin olarak Belediyelerin yetki ve sorumluluklarının neler olacağını da sordu. Serter, “Plajların işletmesi bir başka anlayışla ve sistemle yapılacaksa ve finansal kontroller de Bakanlık tarafından yürütülecekse belediyelerden bu plajlara dair ne beklenecektir, bu plajlar belediyeler tarafından nasıl kontrol edilecektir?” dedi.

Serter, İzmir Çeşme’deki sahil plajlarını yerinde görmek, yerli işletmecilerin sorunlarını da yerinde birlikte dinlemek için Bakan Ersoy’u Çeşme’ye davet ettiğini de mesajında iletti.

Editör: Haber Merkezi