İZ GAZETE- CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ticaret Bakanlığı'nın, İzmir özelinde mobilya sektöründe girişimci olmak isteyenlere veya hali hazırda girişimini kurmuş olanlara yönelik KOSGEB'in hibe desteklerini Meclis gündemine taşıdı.

KOSGEB EKONOMİYE DESTEK KURUMUDUR

KOSGEB’in mobilya imalatı desteğinin, mobilya üreterek bu mobilyaları satmak isteyen girişimcilere verilen krediler olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, "KOSGEB; ana amacı ülkedeki yeni girişimleri destekleyerek ekonomiye katkıda bulunan bir devlet kurumudur. Bu amaç doğrultusunda mobilya imal etmek isteyen vatandaşlara maddi destekler sunmaktadır" dedi.

MESLEK TEKNİK EĞİTİM MEZUNLARINA DESTEK

Milli Eğitim Başkanlığı'na daha önce verdiği soru önergesine verilen yanıtı paylaşan CHP'li Serter, "Türkiye genelinde, mobilya sektöründe eğitim gören, ve son üç yıl içinde mesleki ve teknik eğitim kurumlarından mezun olanlara ve mobilya sektöründe girişimci olmak isteyenlere KOSGEB tarafından "Girişimcilik Belgesi” almalarına gerek olmaksızın Geleneksel Girişimcilik desteği kapsamında 60 bin TL, İleri Girişimcilik Desteği kapsamında 225.000 TL'ye kadar hibe desteği verildiği belirtilmiştir" dedi.

HİBE DESTEĞİ VAR MI?

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a, "KOSGEB desteklerinin yanı sıra, İzmir özelinde mobilya sektöründe girişimci olmak isteyenlere veya hali hazırda girişimini kurmuş olanlara yönelik olarak da Bakanlığınızın hibe destekleri söz konusu mudur?" diye sordu.

Serter şu sorularına da yanıt istedi:

Bütün bu desteklerin yanı sıra, son I yılda, İzmir özelinde, Bakanlığınızın tarafından mobilya sektöründe girişimci olmak isteyenlere yönelik olarak verilen destekler neler olmuştur?

Yine yeni girişimcilerin ihracat bilgilerini arttırma noktasında da İzmir özelinde Bakanlığınızın çalışmaları ve/veya eğitimleri söz konusu olmuş mudur?

Editör: Haber Merkezi