Dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki hükümetlerin yurttaşlarının canını korumak için çaba sarf ettiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Türkiye’deki hükümetin koltuk derdinde olduğunu vurguladı. Siyaset yapmanın değil insan canını kurtarma zamanı olduğunun altını çizen Serter, “Ülkemizde iktidar, halkın özgün iradesini ortaya koyduğu yerel yönetimlerin bağış hesaplarını bloke etmekle uğraştı. Ayrıştırmayın, birleştirin, halkın oy verdiği yerel yönetimlerin hizmet etmesinin önünü kesmeyin. Belediyeler halka hizmetlerini bir vatan borcu olarak yapmak istiyor, engeller koymayın. Hep birlikte COVİD-19’a karşı savaşmalıyız” dedi.

“Ekonomik paketler yeterli düzeyde değil”

Koronavirüse karşı alınan ikinci ekonomik tedbir paketini değerlendiren Serter, ekonomik paketlerin yeterli düzeyde olmadığını söyledi. Belediyelerin vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamak için destek beklediğini belirten Serter, “Bugün Türkiye’de, kamu bankaları, Merkez Bankası gibi kamu kuruluşları iktidarın açtığı kampanyalara katılırken bizim belediyelerimizin elleri kolları bağlandı, buna rağmen belediyelerimiz 7/24 halkımıza elindeki bütün kaynaklarla destek veriyor. Böylesi zor bir dönemde, her yetkiyi kendisinde toplamış olan ve gün geçtikçe daha çok tek adam yetkilerini genişleten Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum genel bütçe vergi gelirlerinden vatan borcu yapan belediyelere adil bir şekilde pay verin” diye konuştu.

“Belediyelere destek olun”

TBMM’ye gelen Kovid-19 ekonomik önlemler yasa paketinde var olan belediyelere dair maddelerin yetersiz olduğuna da vurgu yapan Serter, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediyelerin en temel hizmet noktaları olan ulaşım, su temini gibi konularda vergi muafiyetlerinin uygulanması böylesi zor bir dönemde ele alınması gereken ilk konu olmalıdır. Toplu taşımada kullanılan akaryakıtın doğalgazın ve elektriğin özel tüketim vergisini kaldırın, belediyelerin toplu taşıma sistemini ayakta tutan kuruluşlara, kişilere destek vermesini sağlayın. Belediyelerin ve bağlı şirketlerinin sigorta prim borçlarını erteleyin”

Editör: Haber Merkezi