Korona virüsünün dünya ticaretini, sanayisini ve turizmini etkilemesinin yanında Türkiye’ye de etkileri olacağını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir’in de bu sarsıntıları yaşayacağını söyledi. Türkiye’nin virüse karşı tedbirler alması gerektiğini ifade eden Serter, “Yurttaşlarımızı bu virüsten ve etkilerinden korumak Türkiye Cumhuriyeti’nin başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm ilgili kurumlarının görevidir. Her şerden bir hayır çıkar durumundan hareketle virüsün yarattığı olumsuz havayı değiştirip dönüştürmek için emek sarf etmeli ve bu noktada da memleketimizi düşünerek hareket etmeliyiz” dedi.

'TEDBİR ALINMALI'

Korona virüsünün ticaret sektörüne olan etkilerini sormak için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a soru önergesi veren Serter, “Uzak Doğu’nun ticaret hacminin daralacağı açıktır. Tekstil sektörü başta olmak üzere ticaret hacminin artması için İzmir özelinde yapılan çalışma var mı? 10.2 milyon dolar ihracat, 7,5 milyon dolar ithalat hacmine sahip İzmir’in, ithalat ve ihracatının arttırılmasına yönelik sorular sorarak iktidarı, Ticaret Bakanlığı'nı bu yönde tedbir almaya çağırıyorum ” diye konuştu.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIM'

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a verdiği soru önergesinde de, bu süreçte İzmir’in sanayi hacminin artması için bakanlığın yaptığı çalışmaları sorarken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Uzakdoğu’ya yönelik turizm rezervasyonlarındaki azalış ve iptallerin Türkiye’ye yönlendirilmesi için bakanlık çalışmalarını sordu. 2019 yılında 86 milyon turistle en çok ziyaret edilen ülkenin Çin olduğunu ifade eden Serter, “Korona rüzgârını İzmir için, Ege Bölgesi için fırsata dönüştürmek mümkün. Bunun için memleketimizi düşünerek alınacak önlemler, oluşturulacak politikalar ve sahada yapılacak uygulamalar hayati önem taşıyacak. Sorduğum soruların takipçisi olacağım” dedi.

Editör: Haber Merkezi