Cengiz Aldemir/ANKARA - Katıldığı bir televizyon programında ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, kendisinin de esnaf çocuğu olduğunu belirterek, “İlk defa bir belediyenin kolisine muhtaç kaldım” diyerek ağlayan esnafların olduğunu söyledi.

STOKÇU DOLAR İLİŞKİSİ

Yaklaşık 2 milyona yakın esnafın 16 milyon insana baktığını, Türkiye’nin 4’de 1 nüfusunu esnafın karşıladığını ifade eden Serter, hükümetin ekonomi konusunda sistemsizliğini krizi daha da derinleştirdiğini belirterek, “ Esnaf krediden çok ,“ ben iş yapmak istiyorum, mal satmak istiyorum” diyor. Merkez bankası piyasaya o kadar çok para basıyor ki…..inanılmaz bir enflasyon var. Damatla Erdoğan ülkenin bütün ekonomisini yönetmeye çalışıyor. Sadece elinde stok bulunduran inşaat sektörü haricinde herkes kan ağlıyor. Stokçular stoklarını sattılar ve aldıkları Türk liralarını dolara bastılar, koydular bankalara dolarda bekliyor ve bundan dolayı da dolar fırlıyor gidiyor. Öyle bekleyene kadar o stokçular bir iş imkanı yaratsalar sorun biraz çözülür ama yapmıyorlar. Hükümetin sistemsizliği yüzünden iş dünyası ve esnaf perişan…” eleştirisinde bulundu.

BİZE BİLGİ VERMİYORLAR

Turizm, tarım ve denizlerde ki doğal varlıkların korunarak faydalanılmasının Türkiye’yi ayağa kaldıracağını vurgulayan Serter, bunların daha önce Antalya’da gördüklerini hatırlattı. İktidarın İzmir’e hiçbir zaman sıcak bakmadığını kaydeden Serter, iktidarın muhalefeti yok saydığını belirterek,“ İzmir AKP’yi seçimlerde hezimete uğrattığı için hükümet maalesef 18 yıldır İzmir’e hep üvey evlat muamelesi yaptı. Turizm bakanı burada turizm ile ilgili toplantılar yapıyor muhalefetten hiçbir belediye başkanı, milletvekili davet etmiyor. Ben bu ilin seçilmiş milletvekiliyim, Turizm bakanı atanmış birisidir bunu unutmasın. Bugün var yarın yok. Siz bize nasıl bilgi vermiyorsunuz?” diye sordu.

KÖYLÜ BİTMİŞ

İzmir’de tarım gezilerine Bayındır, Ödemiş ve Beydağ ilçelerinde devam edeceğini söyleyen CHP’li Serter, HES’ler yüzünden köylünün topraklarını işleyecek su bulamadığı için yanık olduğunu vurgulayarak, “ Pamuk üreticisinin yüzde 15 pamuğu tarlada yanmış durumda. Bir taraftan fiyat da verilmezken diğer taraftan pamuk ithali yapılıyor. Böyle bir anlayış olur mu? Köylü bitmiş durumda” uyarısında bulundu.

BİZ ÇÖZECEĞİZ

Ülke sorunlarının çözülmesi için hazırlıklı olduklarını ve yapılacak bir eken seçimde CHP’nin İktidara geleceğini ileri süren Serter, “Biz bunların bütün projeksiyonunu, raporlarını hepsini kendi önümüze hazırlamış vaziyetteyiz. MYK’mızdan çıkan kararları iktidara sunuyoruz da. Maalesef uyarılarımızı, önerilerimizi dinlemiyorlar. Ekonomi bu kadar kötü idare edilemez. 11 milyon insan bugün aylık 575 liranın altında parayla geçinmeye çalışıyor.  Sıfır-17 yaş arası 16 milyon çocuğumuz açlık sınırı altında yaşıyor ve aileleri çocukları doyuramıyorlar. Biz CHP olarak bütün sorunları çözmek için hazırlıklarımızı yaptık inşallah ilk seçimde iktidara geleceğiz. Sorumluluklarımızı bilincindeyiz ve sorunları tek tek biz çözeceğiz” iddiasında bulundu.

İzmir’de ciddi anlamda kaçak yapının olduğuna işaret eden Serter, imar affının yanlışlığına dikkat çekti. İhale süreci tartışmalara neden olan İzmir Elektrik Fabrikasının bir an önce Büyükşehir Belediyesine geçirilmesi gerektiğini savunan Serter, Kaftancıoğlu’nun Atatürk konusunda kendisinin “yanlış anlaşıldım” söylemini hatırlatarak, bu konunun konuşulmasının doğru olmadığını da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi