CENGİZ ALDEMİR/ANKARA- Katıldığı bir televizyon programında konuşan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, emekli, memur, esnaf, çiftçi gibi toplumun her kesiminin kan ağladığını, AKP iktidarının ülkeyi yönetme kabiliyetini yitirdiğini, Merkez bankası rezervlerini eksi 49 milyar dolar borca sokan hükümetten hiçbir şeyin beklenemeyeceğini söyledi.

OGSB’LERE GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ SÖZÜ

Kendisi de iş adamı olan Bedri Serter, elektrik bedeli ödememek ve elektriğe verilecek parayı istihdama yöneltmek isteyen sanayicilerin, Organize Sanayi Bölgelerine, fabrikalarına güneş enerji sistemi yaptırmak istediklerini, ancak iktidarın elektrik şirketleriyle yaptıkları anlaşmaları aşamadıkları  için buna izin vermediklerini anımsatarak, “Sanayicilerin teklifi çok güzel bir teklif. Ancak Osman Gazi Köprüsü, Kütahya Havaalanı inşaat taahhütler verildiyse burada da elektrik şirketlerine sözler verildi. Yüzlerce, binlerce insan çalıştıran sanayici o yüzden zor durumda. Sanayi gelişmezse istihdam yaratamayız. Biz iktidara geldiğimizde bunu yapacağız” eleştirisinde bulundu.

KAYBEDECEKLERİNİ BİLİYORLAR

Türkiye’nin batmış bir durumda olduğunu ve bu durumu yaratan ve bilen Cumhur ittifakının erken seçime gitmeyeceğini ileri süren Serter, “ Biraz daha nasıl toparlarız diye çamurda, bataklıkta patenaj çekiyorlar. Kaybedeceklerini biliyorlar. İster yarın ister 2023 biz her zaman ve her konuda hazırlığımızı yaptık. Bu hazırlıklarımız da yerel yöneticilerimizden belli. 2019 seçimlerinde 11 büyükşehir, 256 tane büyük ilçemizi halkımız bize teveccüh etti. Yerel yönetimlerimizin başarısı ortada ve bu iktidar önünü kesmeye çalışsa da başaramayacaklar. Biz yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

'HÜKÜMET BİR KURUŞ DAĞITMADI' 

CHP’li milletvekilleri olarak Türkiye’nin her yerinde sorunlarını çözmek için KOBİ’lerle beraber çalışmalar yaptıklarını belirten Serter, KOBİ’lerin içler acısı bir durumda olduklarına dikkat çekti. İzmir’in merkezi olan Kemeraltı esnafının yarıya yakının kapalı olduğunu kaydeden Serter, kredi borçlarını ödeyemeyen esnafın nefes alamayacak hale geldiği tespitini paylaştı. Esnafa verilen kredi faizlerinin yüzde yüz arttığını ifade eden Serter, dünyada kendi esnafına, emeklisine bedelsiz para dağıtan ülkeleri örnek göstererek, “ Bizde ise hükümet bir kuruş para dağıtmadı vatandaşına. Bakın iktidarın kendi etrafındaki yandaşları bir hafta içinde aldı sattı işi üzerinden kazandıkları para 128 milyar dolar. Bu ise asgari ücretli 10 milyon kişinin bir yıllık maaşına karşılık gelecek miktara denk geliyor. Yazıklar olsun. Yine bu iktidar yüzünden 18 yıl içinde 198 milyar dolar İngiltere’deki tefecilere faiz ödedik. Bu ara ülkenin ekonomisini son 5 yıldır daha da beter hale getiren damat bakandan haber yok. Bu kişi hesap vermek zorunda” sözleriyle tepki gösterdi.

OKUL KAPISINA KELEPÇE TAKILAMAZ

AKP iktidarında bakan ve rektör atamalarını gelenek haline getirilmesine de tepki gösteren Serter, rektörlerin üniversitelerin kendi bünyesinden seçilerek gelmesi gerektiğini belirterek, öğrencileri zor duruma sokulduğunu, 21 yüzyılda, emniyetin üniversite kapısına kelepçe taktıracak durumlara düşürülmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

CHP’NİN HALKA REFAH SÖZÜ

CHP’nin bünyesinde oluşturduğu ekonomi masasıyla ülkenin hangi şehrinde hangi sıkıntılar yaşandığı konusunda bilgi sahibi olduklarını ve bu sorunların çözümü konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Serter, “ Bazı konularda hükümete mesajlar veriyoruz, onlar da duymamış gibi görünseler bile söylediklerimizi yapıyorlar. Biz yine söylemeye devam edeceğiz. İktidara geldiğimiz an itibariyle Türkiye’nin en geç 5 yıl içerisinde refaha kavuşacaktır. Esnaf, memur, emekli, çiftçi, öğrencilerin mutlu olması için gerekenler yapılacaktır. Bugün eğitim, sağlık, sanayi dağılmış vaziyette. Dış ilişkilerde hiçbir dostumuz kalmadı. Bunları bir bir düzelteceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi