Cengiz Aldemir/ANKARA

İzmir'in sorunları üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, meclis genel kurulu'nda yaptığı konuşmasında, 

"Toprağına çomak diksen meyve ağacı, zeytin ağacı, körfezinde çipura, levrek, kaya balıkları, yunus balıklarının yüzdüğü, tarihî kimliği sekiz bin beş yüz yıla dayanan ve kazmayı vurduğunuz her yerden tarih fışkıran, Cenevizlilerden beri liman kenti ve Ege'nin ticaret merkezi olan, yaşayanların hangi kentten gelirlerse gelsinler kendilerini kısa bir süre içinde parçası hissettiği, tüm dünyada ve Türkiye'de yaşayan vatandaşların gıptayla baktığı ve herkesin ister turist olarak geldiği isterse yerleştiği kendine münhasır, huzurlu, özgür, sosyal ve demokrat bir kent İzmir" dedi 

20 YILDIR İKTİDARA OY ÇIKMAYAN KENT İZMİR

20 yıldır iktidar olan AKP zihniyetinin oy alamadığı ve başarılı olamadığı tek kentin İzmir olduğunu vurgulayan CHP'li Serter, " İktidarın böylesi bir kente, şaşı bile değil, kör bakan zihniyetini hatırlatmak için çıktım bu kürsüye. İzmirliler, AKP'nin baktığı her yeri oy ve beton olarak görmeye devam ettiğini bildikleri için yaşadıkları tüm engellere göğüs gererek "Kendi yağımızla kavruluruz." diyerek, dayatmalara karış koyup itaat etmeyi kabul etmeyerek son yirmi yıldır yapılan seçimlerde AKP zihniyetine paye vermemişlerdir ve bugün gelinen noktada, ülkenin birleştirici gücü olan Cumhuriyet Halk Partisine karşı her türlü iftiraya rağmen, AKP'ye karşı dimdik durmaya devam etmektedirler" ifadelerini kullandı.

BETON POLİTİKALARI İNSANLARI MAĞDUR ETTİ

AKP sıralarına dönerek, "Ey iktidar, Samos depremi sonrasında yaşadığımız kayıplar ve gerçekleşen hasarlar sonucunda her yaptığınız işte olduğu gibi depremi de siyasete alet ettiniz" diye seslenen CHP'li Serter, Betona dayalı politikalarla mahkûm edilen ve depremde evleri ağır ve orta hasar gören bina sahiplerinin düşürüldüğü durumu anımsattı.

İZMİRLİ SORUYOR

İktidarın siyasi şovlarının bir işe yaramadığını, verilen sözlerin tutulmadığını ve İzmir'de AKP'ye inanan kimsenin kalmadığını belirten CHP'li Serter, "Yıllardır Gediz'den geleceğini söylediğiniz su ne oldu? Yine mi sorumlusu Cumhuriyet Halk Partisi? diye soruyor İzmirli. 2014 seçimlerinde son Başbakan Binali Yıldırım'ın sözünü verdiği 35 projenin sonucu ne oldu?" diye soruyor İzmirli. "On beş yıldır 1 kilometre ray döşeyemediğiniz, on beş yılda 4 defa ihale düzenlediğiniz Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nde bugüne kadar boşa giden on milyonlarca liraya ne oldu?" diye soruyor İzmirli. "Merkezî Hükûmete yılda 100 milyar 700 milyon TL vergimi ödüyorum, bu gönderdiğimin karşılığında bana bu gelirin 1,78'i hibe gibi gönderiliyor, neden?" diye soruyor İzmirli. İşin öz Türkçesi "Merkezi Hükûmete 10 veriyorum, 1 alabiliyorum, 9'u nereye gidiyor?" diye soruyor" diye konuştu.

İZMİRLİ YAPILAN YANLIŞLARI UNUTMAZ

Türkiye'nin umudu olan İzmir şehrine yapılanların, geleceğine ve insanlarına reva olmadığını, günah ve ayıp olduğunu, bunun İzmir halkı tarafından unutulmayacağını söyleyen CHP'li Serter, "İzmir Büyükşehir Belediyesinin kendi başına  tedarik ettiği ve kentin beklediği yatırımlara temel olacak yurt dışı kredilerine neden AKP imza atmıyor?" diye soruyor İzmirli. Yine, duyumlara göre, 2018 yılında kapalı kapılar ardında yapılan ikinci çevre yolu ihalesi neden saklanmaktadır? Nereden geçeceği, nereye biteceği, hangi adımlarda tarihî eserlerin çıktığı ve kaça mal olacağı açıkça belirlenmeyen ihalenin kimlere verildiğini soruyor İzmirli. "Sekiz yıldır şehrin tepesinde şehir hastanesi denilen heyula bina şehir efsanesine döndü, neden açılmıyor?" diye soruyor İzmirli. "Daha nice irili ufaklı işler birilerinin masasında duruyor, bekliyor Ankara'da, neden?" diye soruyor İzmirli" dedi.

İZMİR'İN KİME OY VERDİĞİ ORTADA

İzmir halkının tarıma dönük yatırımların acilen gündeme alınması, kesilen vergilerin bir daha kesilmemesi taleplerini dile getiren CHP'li Serter, "Yangınlarda uçak niye almıyoruz?" diye soruyor İzmirli. Mesela yıllardır bekleyen tarım ve OSB'lerinin kurulması gibi İzmirliler soruyor "Bunlar neden olmuyor?" diye. Zannetmeyin ki AKP zihniyeti tarafından yapılması engellenen veya kapalı kapılar ardından yandaşa peşkeş çekilen projeler İzmirlilerin oylarıyla iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisine fatura edilecek, hepsi size dönecektir. İzmir'in kime oy verdiği de milletin gerçek hizmetkârlığının ortaya koyduğu hizmetler de ortada" ifadelerini kullandı.

İKTİDARIMIZ YAKIN

Demokrasinin kalesi İzmir'in sorunlarını, hak ettiği gibi çözdüklerini söyleyen CHP'li Serter, "Her şeyi İzmir'in hak ettiği gibi kentimize yakışan şekliyle de çözüyoruz. Belediyelerimizin bütün engellemelere rağmen gerçekleştirdiği ve yurttaşlarımızın hizmetine sunduğu projeler yapmamız gereken işlerimizdir; üç gün önce temeli atılan ve tarihî bir yatırım olan Buca metrosu gibi. İzmir için attığımız her adım boynumuzun borcudur. İktidarımız çok yakında. Az kaldı, İzmir'de doğan güneş İzmir'i çok daha güzel anlatacak, Türkiye'ye baharı getirecek. İktidarımız yakın, heyecanımız yüksek. Geliyor gelmekte olan" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi