TUĞÇE KAŞ / İZGAZETE- CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter geçtiğimiz günlerde 685 gazetecinin basın kartının iptal edilmesiyle ilgili, “Uzun dönemde beri iktidar ya bendensin ya Allah’ın tabirini kullanıyor. Karşı düşüncesinde olan bütün basın camiasını karşına alıyor.635 arkadaşımızın bu durumu yaşamasından dolayı parti olarak üzgünüz. Elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Bakanlıkta bütün basın imkanları ellerinde olsa da eninde sonunda bir sonuca varacağız.” açıklamasında bulundu.

CHP’li Serter, pazartesi günü toplanan 2020 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile ilgili, “Vatandaş 2 bin 20 lirayla da, 2 bin 578 lirayla da geçinemeyecek düzeydedir. Çünkü 4kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin 600 tl civarıdır. Enfl asyon yüzde 2 düzeyindeyken, 2 bin 578 tl’de oldukça makul düzeydedir. Gerçekleştirilen toplantının güzel yanı, 3 büyük işçi sendikasının ortak kararla bir araya gelmesidir. Tek bir yetkiyi verdir. Onunla pazarlık yapılacak. Umarım iyi bir direniş olur ve asgari ücret daha da aşağıya çekilmez. Söylediğim gibi 2 bin 578 makul düzeydedir.” dedi

"HAZİNE AÇIĞINI TOPLUYOR"

8 Aralık’ta Tekel Bayi işletme sahiplerinin eyleme çıkması ve devam etmekte olan alkol yasağına dair iktidarın hazine açığını buradan topladığının altını çizerek, “İktidarın elinde öyle bir done kaldı ki, sadece alkollü içeceklere ve tekel maddelerine vergiyi koyarak hazine açıklarını buradan toplamaya çalışıyor. 10’dan sonra alkol satılmasına çok karşı değilim. Fakat, kimin ne derecede alkol alacağı da önemlidir. Bu konuda ortak nokta bulunabilir. Özellikle İzmir gibi bir kentte yaşadığımız için bu tabiri kullanıyorum. Başka yerlere gittiğiniz de alkollü restoran bile bulamayabiliyorsunuz. Anadolu’nun çoğu ilinde alkol satan restoranlara rastlamak oldukça zor. İzmir genelinde de diğer illerimizde de 12 sınırının olmasının daha ideal olduğunu düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi