İz Tv’de yayınlanan Tugay Can ile Gün Doğdu programının canlı yayın konuğu CHP’li Bedri Serter oldu. Serter, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının kısıtlanmasına ilişkin eleştiride bulunarak, “İktidar belli şehirlerde kurultay ve kongrelerini yapıyorsa, akıllara 'Atatürk ve Cumhuriyet'e karşı bir korku var' fikri geliyor. Bu hiç hoş bir şey değil. Cumhuriyet eğer kurulmasaydı, ne milletvekili olabilirdim, ne de Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olabilirdi. Türkiye Cumhuriyet’inde yaşayan tüm vatandaşlar için Atatürk, Cumhuriyet ve Kurtuluş Savaşımız oldukça önemlidir. Bu bayramlardan kimse el çektiremez. Hükümet bazı şeylerden çekinerek, bu bayramlardan vatandaşları nasıl geri bırakırız diye düşünse de, halkımız bayramı yaşatmaktadır” dedi. 

AKP HALKI KANDIRDI
AKP’nin vatandaşı kandırdığının altını çizen Serter, “Cumhuriyet halkın yönetim sistemidir. Parlamenter sistemde tüm kitlelerin oylarıyla gelmiş beş partimiz mevcut. Ana hedef parlamento içerisinden başbakan ve bakanlar kurulunun olmasıdır. Ancak bu son düzlükte, AKP kendi tek adam rejimini deklare etmek için referandumlar yaptı. Halkımızı bir şekilde kandırdı ve bugün bu anlaşılmıştır. Bugünkü sistem içerisinde Bakan’ın müsteşardan bir farkı yoktur. İzmir’de 110 bin oyla seçilen bir milletvekili olarak, tek adamın isteğiyle göreve getirdiği Bakan’ın yarattığı ortam farklıdır. 110 bin oyla seçildiğim için tüm İzmir’in sorumluluğunu taşıyorum” dedi.

HAYAL DÜNYASINDALAR
Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde sarfettiği ‘Türkiye'de evine ekmek götüremeyen diye bir şey mi var' sözlerini eleştiren Serter, “AKP ve MHP içerisinde yer alan kişiler yapılan sistemden rahatsızlar. Sahada dolaştığımda halk kan ağlıyor. Esnafa bulunduğum ziyarette ‘bir koliye muhtaç kaldım’ ifadeleriyle karşılaştım. 13 milyon gencimiz işsizken, Cumhurbaşkanı’nın ‘kimse ekmeğe muhtaç değildir’ diyor. Hayal dünyasında yaşıyorlar. Varlık içerisinde yaşadıkları için sokağı asla görmüyorlar. AKP iktidarı halka uzaklaştı. Özellikle Devlet Bahçeli’nin askıda ekmek açıklaması oldukça önemlidir. Kendisi doğru bir noktaya değinerek, ‘halkı askıda ekmeğe muhtaç ettiniz’ demek istemiştir. 18 yıl içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin en son geldiği nokta AKP’nin 2002’de iktidara geldiğinde doğan bir çocuk 1275 TL borçla doğarken, bugün ise 21 bin 500 TL borçlu doğuyorsa bunların hangisi doğrudur? açıklamasında bulundu.

Esnaf Bakanlığı’nın kurulmasına ilişkinde açıklama yapan Serter, “Genel Başkanımız bir ay önce 17  Kemeraltı esnafı dernekleriyle canlı yayında görüşme yaptı. Genel Başkanımız açıkladığı 17 madde içerisine Esnaf Bakanlığı’nı kuracağına dair yazı da yazdı. Ayrıca kendi konuşmasında ‘esnaf teşkilatının temsilcileri mutlaka hükümete sıkıntılarını dile getirmek zorundalar’ dedi. Bu konuda odalara da büyük görevler düşmektedir” dedi

RAPORLARIMIZI VERDİK
Serter, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 24 ilin ziyaret edilmesi için milletvekillerini görevlendirmesindeki sebebini açıklayarak, “Görevlendirmenin ana sebebi, iş dünyası ve kobilerin sorunlarını inceleyerek, rapor vermektir. Gittiğimiz tüm şehirlerde tek tek iş yerlerini gezerek, raporlarımızı tuttuk. Genel Başkanımız kobilerle ilgili bunlar içerisinden yol haritasını belirleyecek. Çalışmalar sürekli olmak mecburiyetinde. Örneğin Van’da vekilimiz yok ancak çok kötü yönetiliyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi