DERLEYEN: İLAYDA YÜKSEL/İZ GAZETE- İz Tv’de yayınlanan Pınar Teke ’nin sunduğu Gündem Özel programının bu haftaki konuğu CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter oldu. Serter İzmir ve ülke gündemi hakkında merak edilenleri cevapladı.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden uzaklaştırılmasını değerlendiren Serter, “Uzun zamandır hükümet bizim belediyelerimizin üzerinde salvo projesi uygulamaktadır. Burada hemen hemen her 2 ayda müfettişler gelmesine rağmen, Sayıştay raporları hazırlanmasına rağmen dananın altında buzağı aramaktadırlar. Dönüp kendilerine bakmadan bizlere çamur atmaya çalışıyorlar. Bu da en yumuşak karın belediyeler olduğu için CHP’yi nasıl yıpratırız diyerek gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Mahkeme ve Savcılık kararı ile Mustafa Kayalar’ın görevini tevdi edilip sonrasında Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanlığı kararınca görevden alındı. Bu hakikaten çok haksız ve hukuksuz bir davranış ama hiç problem değil. Kayalar ve Menderes Belediyesi’nin yaptığı her çalışma, soruşturma ve müfettiş denetimlerinden geçmektedir. Bugün de meclis üyeleri içinde; onbeş tanesi CHP’li, sekiz tanesi AKP’li, bir tanesi MHP’li olmak üzere bir meclis grubu var. Seçime kadar vekâleten bir arkadaşımızı atamış olacağız. Menderes Belediyesi bir dönem hariç her dönem CHP bünyesinde oldu. Bundan sonra da öyle devam edecektir. Mustafa Kayalar arkadaşımıza da bugüne kadarki emekleri için teşekkür ederiz” dedi.

Serter, “Halk artık bunu anladı, nerden gündem değiştiririz, nasıl algı oyunu yaparız diye hesap yapıyorlar. Biz bu hesaplara cevapsız kalmayız, bizim alnımız ak başımız dik. Bunu seçimlerde de tekrardan kanıtlayacağız” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda özellikle İzmir genelinde görülen orman yangınlarını yakından takip ettiğini dile getiren CHP’li Serter, şuan ki hükümet orman yangınlarından hiç ders çıkarmamıştır. Yangınlara en güçlü müdahale hava araçlarıyla olur, bunları karadan kontrol altına almak çok zor. 4 temmuzda gelmesi beklenilen yangın söndürme uçaklarının hala gelmediğini söyledi. Serter ayrıca şunları dile getirdi: “Bu resmen halkla dalga geçmek. Orman yangınları kaçınılmaz bir gerçek. Bir küçük kıvılcım orman yangınlarına sebebiyet verebiliyor. Orman içlerinden geçen elektrik hatlarının da yangına sebebiyet verebilir. Bunların önlemi bizim elimizde. Orman yangınları önlemek Hükümetin ve Bakanlıkların en temel görevlerindendir. Maalesef ki hükümet 20 yıldır Türkiye’yi her anlamda kuruttu.’’

 ‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Bedri Serter, asbest içeren geminin Aliağa limanına getirilmesi hakkında da sert açıklamalarda bulundu; “ Türkiye’ye gelen hiçbir geminin içeriğinde asbest yok deniliyor. Buradan sizin nezdinizde Çevre Bakanlığına sesleniyorum; 9 bin ton asbestten bahsediliyor, değil bu rakam 9 gram asbest bile olsa bu ülkeye giremeyecek. Tunç Soyer ile birlikte bu konunun takipçisi olacağız.” dedi

‘DEMOKRATİK KENT İZMİR’

Üçüncü yılını dolduran CHP İzmir İl Örgütünün çalışmalarını da değerlendiren CHP Milletvekili Serter şunları söyledi, “Üç yıllık çalışma sürecinin iki yılı pandemi dönemine denk geldi, bunun yanında deprem ve sel gibi olağanüstü durumlar da yaşandı. Fakat tüm bunlara rağmen iyi çalışmalar yaptılar. Özellikle İzmir çok demokratik bir kent. Olmayanı söyleme konusunda geri durmuyorlar, belediyeler de bu konuda titiz davranıyorlar, eleştirileri tolere edebiliyorlar. En üst pozisyondan en alt pozisyona kadar herkesin görevi İzmir’i en yaşanabilir hale getirmek bizim görevimiz ve bunu yapıyoruz da.”

İZMİR’E ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

‘’Binali Yıldırım şu anda İzmir Milletvekili, kendisinin 2014’te otuz beş İzmir adında bir projesi vardı. O tarihten bu yana bırakın otuz beş’i, 0.35 hizmet bile kazandırılmadı İzmir’e” diyen Serter, “Kendilerine bu projeyi hatırlatmak istiyorum. Bunun yanında İzmir’in en önemli sorunlarından biri olan Körfez problemi de Çevre Bakanlığı’nın görevidir. İzmir’in yenilenecek altyapısında mevcut hükümetten destek görmek mutlaka şart. İzmir CHP bünyesinde olduğu için ezelden beri üvey evlat. Biz sadece köstek olmamalarını istiyoruz, destek olmalarını bıraktık. İzmir halkı seçimde onları öyle bir cezalandıracak ki dönüp İzmir’e bakmaya yüzleri olmayacak.” şeklinde konuştu.

ALTILI MASANIN ADAYI KİM OLACAK?

Özellikle pandeminin başıyla birlikte mevcut hükümetin artık ayaklarının yere basmadığını ve kendi içerisinde iflas noktasına geldiğinin altını çizen Serter; “Biz bunu o zamanlardan görüp erken seçim çağrısında bulunduk ve bunun hazırlıklarına başladık. Geldiğimizde tüm gedikleri kapatacağız, dış borçları sıfırlayacağız. Bu faiz oranları düşmediği müddetçe Türkiye’nin düzlüğe çıkması mümkün değil. Merkez Türkiye projesi ile birlikte ülke ciddi bir ihracat kapısı olacak. Tüm çalışmalarımız Türk halkının nasıl doğru ve en güzel şekilde yönetilebileceğine yönelik. Biz cumhurbaşkanı adayının Cumhuriyet Halk Partililer olaraktan genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun olmasını istiyoruz. Demokratik düzene geçmek için Parlamenter düzenin sağlıklı yürümesi ve Türkiye’yi iyi bir hale getirmek adına Genel Başkanımız çok isteklidir. Altılı masadan çıkacak tüm kararlara Genel Başkanımız saygı duyduğu sürece bizde saygı duyuyoruz. ‘’ ifadelerini kullandı.

Z KUŞAĞINDAN KORKUYORLAR MI?

Serter Z kuşağı ile ilgili de, ‘’Korkunun ecele faydası yok, genç kuşaklarımız çok önemli ve çok bilgili yetişiyorlar. Mevcut ekonomiye tabii ki isyan edecekler. Yirmi yıldır bu ülkeyi yönetenin kim olduğunu biliyor. Mutlak bir değişimin kıvılcımları yakıldı. Değişime dönük bir oy kullanacaklar, bu değişimi onların sağlayacağına inanıyorum. Bunun yanında orta yaş grubu da Türkiye’nin değişime ihtiyacı olduğunun bilincine varmalı. Cumhuriyetimizin 100.yılında Atatürk’ün bize bıraktığı emaneti taçlandırarak yolumuza devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi