TUGAY CAN / İZ GAZETE  - Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongreleri heyecanı devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde Serdar Yavaşoğlu ile Serdar Koç’un yarışacağı Karşıyaka İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Karşıyaka İlçe Kongresi’nin Divan Başkanlığı’na ise Rıfat Özer seçildi. Ayrıca seçimin blok liste ile yapılması kararı alındı.

Kongrede ayrıca Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, eski Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, eski Bakan ve CHP Bayraklı meclis üyesi Yaşar Okuyan, Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem İzmir Milletvekili Musa Çam, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko, Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Mustafa Özusulu da katıldı.

KAZANAN BELLİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi kamuoyunda merakla beklenen Karşıyaka İlçe Kongresi’nde kazanan belli oldu. 256 oy alan Murat Serdar Koç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na seçildi. Koç’un rakibi Serdar Yavaşoğlu ise 133 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşma yapan Murat Serdar Koç, Karşıyaka delegesine kendisine gösterdiği teveccüh için teşekkür etti. 

İşte Karşıyaka İlçe Kongresi’nden detaylar;

Karşıyaka İlçe Kongresi’nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel,  Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart yerel seçimlerinde büyük başarıya imza attığını belirterek “Bu başarının bir de mimarı var. Göreve geldiği günden bu yana Cumhuriyet Hlak Partisi örgütünü toplum ile kucaklaştıran ve Millet ittifakı ile Mart’ın sonunda Baharı getiren  Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

‘KARŞIYAKA BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ’

Kongreler ikle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak olan kadroları seçeceklerini ifade eden CHP İl Başkanı Deniz Yücel, şöyle konuştu:

“Karşıyaka’da bir başarı var. Yüzde 71 ile kazanılmış bir seçim var. Karşıyaka’ka hedef her zaman yüksek. İttifak yapılmayan bir ilçede yüzde 71 büyük bir başarıdır. Bu başarıda katkısı olan İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a ve yönetimine, kadın kolları yönetimine ve geçtiğimiz dönem belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a ve 31 Mart yerel seçimleri ile birlikte göreve gelen Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum. Karşıyaka bizim gözbebeğimiz. Bu başarılı elbette yeterli değil. Bizim bu başarıyı Cumhuriyet Halk Partisi’ne genelde iktidara taşıyarak devam ettirmemiz gerekiyor. Türkiye’de yeni bir yönetim anlayışa ihtiyaç var. Bunun adresi de Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Adamcı, dar kadrocu siyaset anlayışına izin vermeyeceğiz. İktidara inanan ve üreten bir örgüt ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacağız. Ben bunu gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Birbirinden değerli iki adayımız var. İkisinin de seçildikleri takdirde bu anlayışla görevleri yapacaklarına inanıyorum. Bu kongrenin kaybedeni olmayacak. Bu kongrenin kazananı Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır”

'YOLUN SONU GÖRÜNDÜ'

Karşıyaka İlçe Kongresi’nde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko konuşmasından önce hayatını kaybeden Rahşan Ecevit’i andı. Bütçe görüşmelerini gündeme taşıyan Beko “Bütçede işsizlere, memurlara, köylülere, engellilere, öğrencilere, dullara, yetimlere yer yok. Ülkede 10 milyon asgari ücretli var. AKP ülkemize yakışmıyor. Bu hükumet ile daha fazla devam edemeyiz. Yolun sonu göründü. Yolun sonunda demokrasi var, özgürlük var. Yolun sonunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı var” diye konuştu.

'İKTİDAR BİR ARAÇTIR'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Memleketin durumu ortada. Beş temel meselemiz var. Ekonomi,eğitim, toplumsal barış, adalet ve dış politika. Bunlar en temel sorunlar. Bunları çözecek olan ne bugünkü siyasal iktidardır. Bunları çözecek olan Cumhuriyet’i kuran Cumhuriyet Halk Partisi’dir. İktidar bir araçtı. Bizim amacımız Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. Bu kongreler hedefimize giden yolda bize yol gösterici olmak zorunda. Bu kongreden çıkan kadrolar bu mücadele konusunda kararlı olmak zorunda"

'TEK ADAM KORKUYOR'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel “Elbette eksikliklerimiz var. Ama bunları hızla gidermemiz lazım. Biz mütavazı olmalıyız. Koltuklardan güç almamalıyız, koltuklara güç vermeliyiz. Bütün makamlar gelip geçicidir” ifadelerini kullandı.Sertel şöyle konuştu:

Türkiye’de haksızlık hukusuzluk alabildiğine sürüyor. Bütün bunları yapan tek adam rejimi Sözcü Gazetesi yazarlarını yargılayıp mahkum etmiştir. Tıpkı Ergenekon’da karar veren hakimlerden nasıl hesap sorulacaktır. Türkiye’de korku rejimi sürdürülmek isteniyor. Korkutmaya çalışan tek adamın kendisi çok korkuyor. Meclise 250 koruma ile, kendi milletvekillerini bile aratan, meclisin binasının içerisinde bariyerler koyarak milletvekillerinin geçmesini engelleyen bir kişiden bahsediyoruz. Tek adam korkuyor. Ancak ondan ne Gezi’de direnen gençlerimiz korkuyor ne de ak saçlılarımız korkuyor. Biz hiçbir şeyden korkmadık, korkmuyoruz. Türkiye’yi aydınlık bir gelecek bekliyor. İki arkadaşıma da başarılar diliyorum, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi ve Karşıyaka olsun.”

'BÜTÜN OLURSAK İKTİDAR OLURUZ'

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, partinin kamuoyu önünde tartışılmasına tepkisini dile getirdi. Serter, “Bu kürsülerde Genel Başkanımızı eleştirme hakkını tanımıyorum. Bizi bire birde eşleştirebilirsiniz. Ancak bu kürsülerde birbirimizi eleştirmekten vazgeçmeliyiz. Biz bir bütün olursak iktidarı alabiliriz. Benim ne sorumluluğum varsa burada bulunan tüm arkadaşlarımızın aynı sorumluluğu var. Artık kol kola girelim. Mücadeleyi hep birlikte yapalım. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi, Karşıyaka ve İzmir olsun” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Karşıyaka  İlçe Kongresi’nde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil  Tugay çarpıcı mesajlar verdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyet’in ilanından önce kurulduğunu dolayısıyla kurucu parti olduğunu dile getirdi.

'ÜYE İKEN ADAYIN KİM OLDUĞUNA BAKMADIM'

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Eğer Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı şeriat çoktan gelmişti. Birbirimizi eleştirdiğimiz konular var. Ama hakkımızı yemeyelim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne kadar büyük bir parti olduğunu ve büyük roller üstlendiğini unutmadan bu partinin içerisinde olalım. Bana niye siyaset ile uğraşıyorum?Türkiye’de her şeyin iyi gittiğini yolunda olduğunu düşünen var mı? Ben buralarda otururken 'belediye başkanı olacağım' diye bir düşüncem yoktu. Geçen dönemlerde ilçe yöneticisiyken adayın kim olduğuna bakmadım. Ben sıradan bir üye iken sadece adayın kim olduğuna bakmadan çalıştım. Çünkü bir parti üyesiyim ben. Bu partinin bir disiplini var. Herhangi bir partili hakkında bir şey söylemedim, söylemem. Bu işin sonu iyi değil. Şu anda bizatihi yaşadığım için bu tip olayların ne kadar vahim olduğunu görüyorum" diye konuştu. 

'BELEDİYE BAŞKANLIĞI OKULU MU VARDI?'

Cemil Tugay kendisine ilişkin eleştirileri de gündemine aldı. Tugay şöyle konuştu: 

"Bizim arkadaşlar bir şeyler yazıyor,  sonra diyorlar ki ‘Doktordan belediye başkanı mı olur?’ Belediye Başkanı’nın okulu vardı da biz mi gitmedik.  Arkadaşlar Doktor Behçet Uz’un kurduğu bir şehirden bahsediyoruz. Birileri ona sen yapamazsın bu işi demiştir. O da yaparım demiş, insana bunu yaptıran nedir, Yürektir, yürek. Eğer vatanınızı seviyorsanız, size bir görev verildiğinin bilincindeyseniz; hele ki Cumhuriyet Halk Partisi gibi Cumhuriyet’i kurmuş bir partideyseniz o koltuğun geçici olduğunuzu unutmayacaksınız. Ben laf olsun diye değil, gerektiğinde kelle koltukta hem bu şehrin hem de bu vatanın bir kuruşunda gözü olana karşı çıkmak için göreve geldim. Bize onur lazım, şeref lazım, dürüstlük lazım. Ben bunu istiyorum"

'BELEDİYE BAŞKANI'NA YARDIMCI OLUN'

Dokuz buçuk aydır görevde olduğunun altını çizen Cemil Tugay,  "Buradan kim seçilecekse ondan rica ediyorum. Belediye Başkanı’na yardımcı olun. Belediye Başkanı’nın yardıma ihtiyacı var. Saçma sapan adamlar yalan söylüyor. Ben örgütümün ağzını açıp bir şeyler söylemesini bekliyorum. Buna hakkım vardır. Ben bir ilçe yöneticisinin de belediye başkanından ne istediğini de biliyorum.Gerektiğinde benim için kız iste bile diyebilir. Bunların hepsini isteme hakkı vardır. Ben parti üyesi olarak belediye başkanımdan en çok şunu isterim; Cumhuriyet Halk Partili

'ŞEREFİM ÜZERİNE YEMİN EDİYORUM'

Cemil Tugay, "Size namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum. Yaşadığım sürece hiçbir zaman başını önünüze eğdirecek bir şey yaptırmayacağım. Lafta değil, gerçekte iktidara ramak kaldı. Şu an seçim yapılsa Cumhuriyet Halk Partisi  adayı seçimi kazanır. Şu anda ülkeyi yönetemiyorlar.   Parti üyesiysek her birimizin üzerine düşen bir sorumluluk var" şeklinde konuştu.

'İLK İMZAYI ATACAĞIM'

Adaylığının atama yoluyla olduğunu söyleyen Tugay, şöyle konuştu: "Ben size tekrar söz veriyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanı seçilirken ön seçim yapılması için ilk imzayı atacağım. Ama aynı şey mahalle delegesi seçilirken de yapılsın. Mahalle delege seçimlerini çarşaf liste ile yapalım. Bu konuda tüzüğün verdiği yetki sonuna kadar kullanan bir yönetimi bir üye olarak istiyorum. Ben elimden geldiğince bu partinin verdiği görevi yerine getirmeye devam ediyorum.

'BORÇ 250 MİLYON' 

Cemil Tugay'ın ardından konuşan eski Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, şöyle konuştu:

"Kimseye veremeyeceğim bir hesap yok. Ben görevimi tamamlarken hesabımı Karşıyakalılara verdim. Birbirimizi eleştirmeyelim desek bile gidip başka türlü. Doktordan da bal gibi aday olur. Bunu eleştirmek doğru değil. Kendisi atandığında aradım ve tebrik ettim. Üzerime düşen bir görev varsa hazırım dedim. Yerine gelen insana destek olmalısın. Ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumu ifade ettim. Birçok ilçede yapılmayan nezaketi Karşıyaka’da gerçekleştirdik.  Partimiz için yine çalıştık. Konuşması dinlerken kendi dönemime gittim. Kendisi haklı. Sayın Başkan’a yanlış bilgiler götürülüyorsa onu yapan kişinin yaptığı da bir o kadar yanlıştır. Geçmiş dönem belediye başkanımıza ne saygısızlık yaptım ne de yaptırdım. İktidar dalkavukluğu bizde de var. Gerçekten de borçla bir belediye aldım mesela. ‘Ama borçla belediye aldım’ dedim. Karşıyaka Belediyesi’nin 250 milyon lira yani bütçenin altında bir borç ile kapattım. Hizmetlerimiz ortada. Örgütün tüm kademesinin belediye başkanına destek olması gerekir. Sosyal medya ve basın üzerinden kimseyi eleştirme hakkımız yok. Türkiye bizi bekliyor. Böyle bir durumda geçmiş hesaplaşması içine girmenin yeri değildir"

'TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'DEN YANAYIM'

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkan adayı Serdar Yavaşoğlu,  konuşmasına kimsenin Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün üstünde olmadığını belirtti. Türkiye’nin gerici, tek adam rejiminden çok çektiğini ifade eden Yavaşoğlu, “68-78 kuşağının yiğitleri kadar Ben anti emperyalisttim. Tam bağımsız Türkiye’den yanayım. İlçe yönetimi olarak alacağımız hiçbir karar ülke gerçeklerinden farklı olmayacaktır. Cemil Başkanımız, bizim başkanımız. İktidarın yolu yerel yönetimlerden geçiyor. Sonuna kadar birlikte çalışacağız” diye konuştu

‘ÖRGÜTLENMEDEN YANA OLMAK GEREKLİDİR’

‘Siyaset bir nevi halka dokunma sanatıdır’ diyen Yavaşoğlu, “Her zaman sokakta olmak, örgütlenmeden yana olmak gerekir. Bu son derece önemlidir.  Siyaseti tek başımıza yapacak değiliz. Buna STK’lar, sendikalar, esnafı, gençleri ve kadınları da katacağız. Kadınlarımızın örgütlenmesi kendi inisiyatifi ile olacaktır. Ülkemizde gençlerimiz yoksulluğa itilmiş durumda. Gençlik örgütlenmesinin önünde hiçbir engel bırakmayacağız. Siyasette gençlerimiz mutlaka görevler almalıdır. Bunun için bir ağabeyiniz olarak kararları sizinle birlikte alacağım. Bunun sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.

Kadın ve Gençli Kolları seçimlerinin çarşaf liste olması gerektiğini vurgulayan Yavaşoğlu ön seçimden yana olduğunu belirtti. Yönetim kurulu olarak ilk kararımız mahallere sandık kurulması yönünde olacak. Partide demokrasiyi sonuna kadar uygulayacağız. Daha önce kim kim ile çalışmışsa beni ilgilendirmiyor. Biz herkesi kucaklayacağız” diye konuştu.

‘MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN İSTİFA ETMEYECEĞİM’

Erken seçim beklediğini belirten Yavaşoğlu, buna yönelik çalışmaların içinde olacaklarını kaydetti. Yavaşoğlu,  “Çalınmadık hiçbir kapı kalmayacak.Mahalle meclislerini kurarak mahallelerde çalışmaları örgütleyeceğiz. İlçe yönetimimiz asiller ve yedeklerle birlikte toplanacak. Örgütü karara katmadığınız zaman hiçbir karar inandırıcı olmaz. Sonuna kadar parti içi demokrasiyi savunacağız. Üyelerimizin hak ve hukukunu savunacağım.  Milletvekilliği ya da başka bir şey için kesinlikle istifa etmeyeceğim. Bunun sözünü veriyorum. Bizler örgütümüzü ve toplumumuzun umutları için yol göstermeye adayız. Bu kongrenin kaybedeni olmayacaktır” dedi.

Serdar Yavaşoğlu'nun listesi: 

'EN AZ BİR ARKADAŞIMIZI PARTİ MECLİSİ'NE SOKACAĞIZ'

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç,konuşmasında ön seçimden gelen biri olduğunu hatırlatarak, “Kurultayda Karşıyaka’dan en az bir arkadaşımızı Parti Meclisi’ne sokacağız” dedi.

Serdar Koç şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Halk Partisi kişisel menfaatler için siyaset yapılacak bir yer değildir. Parti içerisinde üyelerin iradesinden üstün bir irade yoktur. Ülkemizin içerisinde bulunduğu bataktan çıkaracak tek güç Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizlerin tek hedefi Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidardır. Ayrışmak bizim lügatımızda olmamalıdır. Bizler daha üretken siyaset yapmalıyız. İktidara giden yol buradan geçer. Koltuğa oturduğum zaman mahallelere sandıkları kuracağım. İlk yapacağım iş önce İl’e sonra Genel Merkez’e yazı yollayacağız. 24 asil üye ile daha aktif üye ile hareket edeceğiz”

Kadın Kolları ve Gençlik Kolları seçimlerine karışmayacağını aktaran Koç,  “Ben, Belediye Başkanımız gelmez diye düşünmüştüm. Geldi, teşekkür ederim. Mahallelerde yaptığımız toplantılara gelir misiniz dedim, kendisi ‘seve seve’ dedi. Kendisine teşekkür ediyorum. Kendisinde bu toplantılara ilgili müdürleri de çağırması yönünde talepte bulunuyorum. Yürüdüğümüz iktidar yolunda kliklerin değil, herkesin başkanı olmak için ant içiyorum” ifadelerini kullandı.

Serdar Koç’un konuşmasının ardından salonda bulunan kalabalık ‘İzmir Marşı’nı söyledi. 

Serdar Koç'un listesi:

KAZANAN BELLİ OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi kamuoyunda merakla beklenen Karşıyaka İlçe Kongresi’nde kazanan belli oldu. 256 oy alan Murat Serdar Koç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na seçildi. Koç’un rakibi Serdar Yavaşoğlu ise 133 oy aldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından konuşma yapan Murat Serdar Koç, Karşıyaka delegesine kendisine gösterdiği teveccüh için teşekkür etti. 

RAPORLAR:

Editör: Haber Merkezi