İZ GAZETE- Ankara-İzmir YHT Projesinin çok bilinmeyen denkleme ve her geçen gün artan maliyetleri yüzünden dipsiz göl hikayesine dönüştüğü benzetmesinde bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, AKP iktidarının 2013’te “İlk ayağı 1080 günde tamamlanacak” denilen Ankara-İzmir YHT Projesi’nin tamamlanma yılının 2025’e uzamasına tepki gösterdi. İktidarın projeyi bitirme gibi bir niyetinin olmadığını ifade eden Serter, proje maliyetinin ise 28 milyar TL’ye fırladığına dikkat çekti.

ZARARLAR SAYIŞTAY RAPORLARINA YANSIDI

Projenin yıllardır hayata geçirilememesine ve maliyetinin katlanarak artmasına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, iktidarın projeyi bitirme ve hesap verme gibi bir niyetinin olmadığını belirterek, "Projelere ayrılan ödenekler, tamamen müteahhitlerin isteklerine göre oluşturuluyor. Bu ödenen paralar sonucunda sahaya baktığımız zaman, uzun süre geçmesine rağmen ya tamamlanmayan projeler görüyoruz ya da projeye uygun olmayan işlerin yapıldığını görüyoruz. Bu durumdan hem kurum çalışanları hem de yurttaşlarımız rahatsız. Sayıştay raporlarında da bu eksiklikler ve zararlar açıkça ortaya konuluyor. Bu işlerin sorumlularının hukuk önünde hesap vermesi lazım. İhaleler verilirken daha disiplinli olunması ve bunların denetlenmesi gerekiyor. AKP iktidarı her zaman yaptığı gibi ülkeyi ve ülke insanlarını böyle projeler yüzünden borç altına sokmaya devam ediyor. Bakın proje maliyeti 28 milyar TL’ye fırladığı ise kamuoyuna da yansıdı" eleştirisinde bulundu.

PROJENİN MALİYET ARTIŞLARI YÜKSELİYOR

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Serter, "2022 yatırım programında, Ankara-izmir Yüksek Hızlı Tren hattı projesine dair verilen bütçe rakamları ve yapılan kümülatif harcamalar 2021 yatırım programında verilenlerle uymamakta, proje maliyetlerinin alt kalemler dahil arttığını göstermektedir. 2021 yatırım programında, 27.755.257.000 TL olarak görülen toplam maliyetin 2022 yatırım programında 33.23 8.390.000 TL olduğu görülmüştür. Aradaki maliyet artışı 5.483.133.000 TL olmuştur. Bu proje bu noktaya gelene kadar biliyoruz ki 2007 yılından bu yana hükümetin yatırım gündemindedir" dedi.

2007'DEN BU YANA KAÇ KERE İHALEYE ÇIKILDI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, " 2007'den bu yana Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı projesi için kaç kere ihaleye çıkılmıştır?" sorusunu yönelten CHP'li Serter, "Ocak 2022 tarihine kadar bu proje için yapılan harcamanın toplamı ne kadar olmuştur? Bunun ne kadarı dış kaynak olmuştur?" diye sordu.

Editör: Haber Merkezi