TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Bedri Serter, Kordon Otel’de basın mensuplarıyla buluştu. Serter, “Seçim sonrasında basın mensuplarıyla buluşacaktık, ancak bir türlü fırsat bulamadık. Bugün de hem bayramı kutlamak hem basındaki arkadaşlarımızla birlikte olmak istedim.' diye konuştu.

24 Haziran sonrasında seçilmiş olmak ve tek adamın ayrı noktalarda bulunduğunun altını çizen Serter, Cumhurbaşkanı yardımcılarının meclis dışından seçilmiş olmasını eleştirdi.

“Son günlerde Türk Lirasını unuttuk.” diyen Serter, “Asgari ücret, dolar Euro bazında nerelere geldi? Bu soruyu sormamız gerekiyor. Topraklarımızda ki mülklerimiz yüzde 50 değer kaybetti. Yurtdışında ki sermaye ülkemize gelsin ama üretim için, istihdam için gelsin. Topraklarımıza sahip olmak için gelmesin. Yeter ki üretim yapsınlar. İhracat potansiyelimizi yükseltsinler.” İfadelerini kullandı. Serter sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şu anda ne yazık ki aracımıza bindiğimizde bile dolar ile euro ile benzin alıyoruz. Hayvanlarımıza vereceğimiz yemi dahi ithal ediyoruz. Kriz yok demek acizliktir. Hükümet yandaş basın ile hedef şaşırtıyor. Ekranlarda devalüasyon diye bir şeyden bahseden yok. Dolar bir 4 liradan 7.33 e çıkmış durumda.”

“İMAM HATİPLER OLMASIN DEMİYORUM…”

AKP iktidarının eğitim politikalarını da eleştiren yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarından örnekler verdi. Serter, AKP’nin eğitim politikası az miktarda anadolu lisesi, az miktarda meslek lisesi çok miktarda imam hatip lisesi getirdi bize. İmam hatipler olmasın demiyorum ancak bu sayı çok fazla. Şu anda diplomalı bir işsiz ordumuz var. Ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Tarımı desteklemezsen, hayvancılığı desteklemezsen genç insan köylerde ne yapacak?" dedi.

“1 EKİMDEN SONRA BANGIR BANGIR BAĞIRACAĞIM”

Yabancı sermaye ucuzluğa geldiğinin altını çizen Serter, “Bizi idare eden ekonominin bu noktaya gelmemesi için mecliste 1 ekimden sonra bangır bangır bağıracağım. Halka doğruyu söyleyeceğiz. Bu tabloda Türkiye insanı mutsuz.156 ülke arasında 74’üncü sıradayız. Ancak Türkiye bunları aşar. İdarecilerin vasıflı olması gerekiyor. 16 yıllık bir iktidarın aynaya bakıp kendini sorgulaması gerekir. Kimsenin 16 yıl sonra pardon deme şansı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi bu işin peşini bırakmayacaktır." şeklinde konuştu.

"KADINLARA HAKSIZLIK YAPTIK"

Milletvekili seçimlerinde kadın adaylara haksızlık yapıldığını belirten Serter, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Demokrasinin göbeği İzmir’de kadınlar her zaman hayatın içinde. 24 Haziran seçimlerinde kadınlara haksızlık yaptık. Mecliste yarı yarıya kadın olmalıydı. En azından yüzde 33’lük kotayı doldurmalıydık. Yerel seçimlerde kadın adayları desteklemez bizim büyük bir borcumuz.”

“KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİNE ŞAHSİ OLARAK KARŞIYIM”

Körfez Geçiş Projesinin bir kısım tarafından hatalı görüldüğünü ifade eden Serter, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar tarımla ve doğa ile ilgili çalışmalarını biliyoruz. Tüm bunların ışığında Cumhuriyet Halk Partili bir Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. Bazı dönemlerde bazı şeylerin gerçekleşmesi gerekebiliyor. Ben Körfez Geçiş Projesi’nin doğa zarar vermeyecek şekilde gerçekleştirmesi taraftarıyım. Ancak şahsi fikrimi soracak olursanız, projenin yapılmamasından yanayım. Gerekirse ikinci bir çevreyolu yapalım, körfezi o dar alanda yok etmeyelim diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi