Cengiz Aldemir/ANKARA - 2021 Yılı merkez bütçe görüşmelerinin sürdüğü meclis genel kurulunda CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un sert bir dille eleştirerek, “Sen devletin tepesinde olan bir adam olarak kaçak bina yapacaksın, kaçağı meşru kılacaksın, bunu resimleyenleri hapse attırmaya çalışacaksın. Bu şartların sahibi partisini hiç kimseye teslim edemez. Bir ara Başbakanlık yapan Davutoğlu’na bir ara bıraktı. Davutoğlu gerçekten bir şeyler yapmaya çalışıyor, Davutoğlu’nu aşağıya aldı. Bir ara İzmir, İstanbul’dan aday yaptığı ve hep başarısızlığı yaşayan Binali Yıldırım’ı yaptı olmadı. AKP genel başkanı şapkasını çıkarttı. Halk bu şapka ile birlikte bu seçimde eski partilerin mezarlıklarına gömecektir bunu biliyoruz” dedi.

TEMEL SORUN CUMHURBAŞKANININ İKİ ŞAPKASI

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu şapkasıyla, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere bütün muhalefet liderlerine hakaretler yağdırdığını hatırlatan Sertel, kendisine bir laf söylendiğinde kafasına Cumhurbaşkanlığı şapkası taktığını belirterek, “ Hakimler, savcılar koşun gelin. Bunlar bana hakaret ediyor. Ne yapıyor bunlar? Dokunulmazlığı mı var deniliyor. Sen bu şapkalı birlikte kullandığın için Türkiye’de bütün sorunların temel nedeni bu. Eskiden bütün Cumhurbaşkanları milletin Cumhurbaşkanı olurdu” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

ERDOĞAN KİMSEYİ SEVMİYOR

Erdoğan’ın emekliyi sevmediğini, pandemi sürecinde hapse atılmış gibi evlere kapattığını belirten Sertel, sonuçta 13.2 milyon emeklinin asgari ücretin altında maaş aldığının altını çizerek, “ Utanın, sıkılın. İşçiyi hiç sevmiyor. Pandemide çalışan işçi haklarını istiyor, köylünün üstüne jandarma yolluyor. Bu kadar vicdansızlık olur mu? Köylüyü hiç sevmiyor. Tarım kesimine bakın, köylü ne ekerse eksin dert biçiyor. Tarım bakanı nelerden bahsediyor. Sarayda var ya saray dan bakınca hayat öyle güzel ki, hele 5 maaş 10 maaş ceplere koyarsan, bütün eski bakanları, milletvekillerini kimini büyükelçi, rektör, yönetim kurulu üyesi, yeni bakan yardımcısı yaparsan….Sevmiyorsunuz gençleri sevmiyorsunuz. PTT, itfaiyecileri, sağlıkçıları…. hiç sevmiyorsunuz ve onları meslek dahi olarak görmüyorsunuz. Hiç kimseyi sevmiyorsunuz. AKP milletvekillerini de sevmiyorsunuz. Sevseler kendi arkadaşlarını böyle takır takır harcar mıydı? Satar mıydı?....”

Editör: Haber Merkezi