Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İstanbul’daki patlamada yaşamını yitiren polis ve sivillerin ‘15 Temmuz Şehitleri’ne tanınan haklardan yararlanıp yararlanamayacağını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, “İstanbul’da meydana gelen iki ayrı patlamada şehit düşen Polislerimizin ailelerine bağlanacak maaş ve verilecek tazminat nedir? Yine aynı patlamada yaşamını yitiren sivil vatandaşlarımız da 15 Temmuz’da yaşamını yitiren vatandaşlarımız gibi şehit sayılacak mı? Bu patlamada yaralanan Polis ve sivil vatandaşlarımıza Gazi unvanı ile hakları verilecek mi” diye sordu.

“SİVİLLER ŞEHİT SAYILACAK MI?”

Şehitler arasında ayrım yapılmasına Parti olarak da şahsi olarak da karşı olduğunu belirten CHP Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi: “10 Aralık Cumartesi günü İstanbul’da iki ayrı yerde meydana gelen patlama ve sonrasında 30’u Polis, 8’i sivil olmak üzere 38 kişinin yaşamını yitirmesi hepimizi derinden üzdü. Bizlerin ve ailelerinin yüreklerindeki acı henüz çok taze ancak bundan sonraki sürece ilişkin de bir takım gerçekler var. Şehit düşen polislerimize özlük hakları verilecek mi? Ne kadar tazminat alacaklar, ailelerine ne kadar maaş bağlanacak? Çocuklarının eğitim masrafı karşılanacak mı? Ev verilecek mi, yakınları işe alınacak mı gibi çok sayıda soru var. Bir diğer önemli konu da tesadüf eseri orada bulunan 8 vatandaşımızın yaşamını yitirmesidir. Bu patlamada yaşamını yitiren vatandaşlarımız da 15 Temmuz şehitleri gibi şehit sayılacak mı? 160’a yakın yaralı Gazi olarak kabul edilip, Gazilik haklarından yararlanacak mı? Bu soruların cevabını Başbakan Binali Yıldırım vermelidir. Görevi başında, bu vatan için canını veren Polislerimize, askerlerimize 15 Temmuz şehitlerinden daha az hak tanınırsa bu düpedüz ayrımcılıktır.”

“ŞEHİTLERLE İLGİLİ DÜZENLEME ŞART”

Şehitlerle ilgili düzenlemelerin ve verilen hakların yeniden ele alınması gerektiğini vurgulayan Sertel, ayrımcılığı ortadan kaldıracak, geçmişte yitirdiğimiz şehitlerimizi de kapsayacak, geride kalan ailelerinin yaşam koşullarını iyileştirecek düzenlemenin şart olduğunu dile getirdi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, devletin tepesindekiler tarafından verilen birlik beraberlik mesajlarının şehitler arasındaki birlik beraberliği sağlamaktan başlayacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi