Diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için 26. Dönemde kanun teklifi veren ve Meclis kürsüsünden itfaiyecilerin haklarını savunan Atila Sertel, yeni dönemde itfaiyecilerin sorun ve taleplerinin çözümü noktasında çalışmaya devem edeceğini söyledi.

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden CHP İzmir 26. Dönem Milletvekili ve 27. Dönem Adayı Atila Sertel, gece 03:00’te İzmir İtfaiyesi’ni ziyaret ederek nöbettekilerle birlikte sahur yaptı.

"MESLEK SAYILSIN, 3600 UYGULANSIN"

İtfaiyeciler tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan Atila Sertel, şunları söyledi:

“26.Dönem’de verdiğim ilk kanun tekliflerinden biri itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesiyle ilgilidir. Can tehlikesi altında büyük bir özveriyle görev yapan itfaiyecilerin en önemli taleplerinden birinin meslek olarak kabul edilmek olduğunu biliyorum. Meslek olarak kabul edilmenin yanı sıra polis ve öğretmenlere verileceği belirtilen 3600 ek gösterge itfaiyeciler için de uygulanmalıdır. Toplumun sorunların hemen hepsine duyarsız kalan AKP iktidarı, itfaiyecilerin bu sorunlarını da görmezden gelerek, kanun teklifimi komisyona dahi indirmedi. Meclis kürsüsünden konuştum, duymazdan geldiler. İtfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmemesinin geçerli bir sebebi de yok. Hangi ülkeye bakarsan bak, itfaiyecilik meslektir. Hem de en saygın mesleklerden biri olarak kabul edilir. Ancak ülkemizde meslek olarak kabul edilmiyor ve büro personelleri gibi genel idari hizmetler sınıfı kadrosunda görev görüyorlar. Ben Meclis’te bunu anlattım ama sonuç alamadık ne yazıkki. Yeni dönemde, CHP’nin Meclis çoğunluğunu aldığı bir yapıda bu sorunun mutlaka çözüleceğine inanıyorum.”

Editör: Haber Merkezi