SİNEM DALKILIÇ / İZ GAZETE - 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerin ardından CHP içerisinde yaşanan tartışmalar üzerine açıklama yapan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren İzmir Milletvekili Atila Sertel, resmi twitter hesabından bir açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası için yandaş gazetecilerin kampanya başlattığını söyleyen Atila Sertel şöyle yazdı, "AKP uşağı gazeteciler Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası için kampanya başlattıysa durup biraz detaylı düşünmek gerekiyor. Bu konuda karar verecekler AKP uşağı ağızlar, AKP sözcüleri değil Cumhuriyet Halk Partisi'ne emek verenlerdir".

Kemal Kılıçdaroğlunun mütevazı, dürüst saygın bir siyasetçi olduğunun altını çizen Sertel'in açıklamaları şöyle, " Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye'de demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin, Cumhuriyetimizin güvencesi saygın, dürüst, namuslu bir siyaset adamıdır. Unutmayın kendisinin karşısında aday olan bir güzel insanın önünü açan mütevazı insandır".

Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıranların AKP'liler olduğunu belirten Sertel açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı, " Twitter'da "Kemal Kılıçdaroğlu istifa etsin" diyenlerin ve yazdığım yazının altında yorum yapanların çoğunun paylaşım sayfalarında RTE fotoğrafı ve övgüler var. Hiç şaşırtıcı gelmedi".

Örnek gösteren Sertel, "Yorumsuz. Dikkatle izleyin. AKP sözcüsü ve troleri" notuyla paylaşımda bulundu.

AKP sözcüsü Mahir Ünal'ın 'Muharrem İnce CHP'nin doğal lideri haline gelmiştir' açıklamasına atıfta bulundu.

Editör: Haber Merkezi